Categorieën
Grafiek Links - publicaties lyriek

Nieuwe uitgave

Geinteresseerden in vispo ofte visuele poëzie kunnen sinds kort hun hart ophalen bij Dan Waber’s webshop “This is visual poetry“. Dan Waber is al sinds jaar en dag bezig met visuele poëzie, zijn website op logolalia.com is een mijlpaal in de geschiedenis van visuele poëzie op internet.

Met zijn nieuwe initiatief geeft hij m.i. het enige valabele antwoord op de vraag “Wat is visuele poëzie?”. Er zijn natuurlijk zoveel soorten visuele poëzie als er visuele poëten zijn, en hij laat beoefenaars van het genre dan ook graag hun antwoord geven door de uitgave van een 16+1 pagina tellend “chapbook” (o heer, geef ons toch een soortgelijke chapbook-traditie in het Nederlandse taalgebied) per visuele poëet.

Binnen een mum van tijd is de collectie al uitgegroeid tot een ware schatkamer voor vispo-enthousiastelingen. Uiteraard kon ook uw nederige dienaar niet ontbreken. Zelf verdien ik er niks aan, dat hoeft ook niet, want straks gaan onze verenigde overheden eindelijk het werk van internetauteurs naar waarde schatten en ons massaal uit de vangnetten van het leeflonendom plukken, ja toch?

Anyway: gaat u vooral ’s neuzelen in Waber’s shop en gooi er gerust enkele dollars tegenaan: dit initiatief steunen is de visuele poëzie steunen en u wint er allicht enkele prachtige ‘hoofdstukboekjes’ bij.

bekijk de advertentie voor mijn boekje, het eerste dv-product ooit  dat u Werkelijk Kan Kopen:

this is visual poetry

by dirk vekemans

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.