Categorieën
Lopende zaken

Radio Klebnikov

Vannacht, bij volle maan, tussen 0 & 1, dalen we op Radio Klebnikov af naar de meest infernale regionen van de menselijke psyche. Darkness, darkness, my old friend. In de reeks ‘Voorgangers van Vekemans’ laten we de oud-italiaanse geperverteerde prutser Dante Aleghieri aan het woord, die op zijn 33ste nog steeds zijn nobele, ietwat vervallen familie achter zich aansleept richting hel. Giacinto Scelsi maakt een muzikale aantekening bij het uitrukken der kloppende slavenharten op inmiddels tot toeristische pleisterplek omgetoverde Maya-pyramides. Mooi woord, ‘pleisterplek’. Scratch. I see earth quakes and lightnin’. Vleermuizen nestelen zich in alle hoeken van de studio. Aan de voeten van de verwoed mixende Arnaud kraakt het van de schorpioenen. Uw dichter wil spreken, maar slangen krullen uit zijn mond.

Na een half uur zit elke luisteraar met knikkende knieen te wachten op het verlossende reklameblok, om dan plots te beseffen dat dit Vrije Radio is, dus dit ís het reklameblok, dit ís wat u kopen kan. Een door been en merg gaande schreeuw snelt door de Leuvense studentenkoten. In Kessel-Lo grinniken de ondoden. Zij zetten alvast de deur naar het Achterportaal op een kiertje. The Elder Ones staan klaar. Het is nog wachten op de Meester.

http://www.radioscorpio.be/luister

 

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.