Categorieën
lyriek

PROGRAMMA KHLEBNIKOV CARNAVAL

NA REGEN KOMT KHLEBNIKOV!!!!!

vrijdag 21/0812u-21u

14u: Paz Smidt (B) – gedichten+ avant-première bundel “Sterrenwandelaar” 15u – 18u: Ambrose Priest (B) -vertelsels en gedichten 18u-19u: de zeer vrije lyriek!

Avondprogramma: 19u: Alain Delmotte (B) – gedichten /performance J.E. Falloise (B) – proza/ gedichten De Brahmaanse Inlichtingendienst (NL) – lyriek* Elvis Peeters (B) – proza / gedichten Herlinda Vekemans (B) – gedichten Peter Holvoet-Hanssen (B) – brengt speciaal voor Khlebnikov fragmenten uit zijn anti-roman “De vliegende monnik”!

NACHTELIJKE ESCAPADE: Didi de Paris (B), al jaren een notoir <i.j>(information -jockey) neemt, geïnspireerd door markante data (o.a. de eerste maanwandeling, Woodstock en The King of Pop), het publiek mee op wandel voor een WOODSTOCK MOON WALK

zaterdag 22/08 12u-21u

16u:Ton van ’t Hof (NL) – gedichten 17 u: Geert Wageman (B) – muziek 18u-19u: de zeer vrije lyriek.

Avondprogramma: 19u: Alain Delmotte (B)  – gedichten /performance Antoine Boute (B) – performance Christian Déquesnes (FR) – performance Picardien De Brahmaanse Inlichtingendienst (NL) – lyriek* Han van der Vegt (NL) – gedichten Lukas Husgen (NL) – lezing over Kurt Schwitters – gedichten – proza – gedichten Philip Meersman (B) – performance

NACHTELIJKE ESCAPADE: Didi de Paris (B), neemt het publiek mee de donkere wouden van Kessel-Lo in , voor No Man’s Land. Hij brengt hulde aan JMH Berckmans en Kamiel Vanhole, twee overleden vrienden-auteurs.

zondag 23/08 12u-18u

literaire pick-nick met fotoshoot, zie http://www.facebook.com/event.php?eid=135341651350 15 u:

Big Nose Jim (B) – muziek jong, aanstormend en talentvol http://www.myspace.com/bignosejim Dirk Elst (B) – performance / muziek Helen White (B/UK) – lyriek* 16u: Wolf – muziek. Joris Vercammen en Laura Verlinden Geniet alvast op http://www.myspace.com/wolfsamples

Deelnemers die nog niet hebben laten weten wanneer precies ze iets komen doen, en zij die op meerdere keren, afhankelijk van de stemming van hun lier, wel ’s zullen komen binnenvallen: Adriaan Krabbendam (NL) – gedichten De Bereklauw Bewoners (verscheidene nationaliteiten) – vanalles Grapes of Art (B) – zang / proza /gedichten Hadewijch Verhenne (B) – gedichten Xavier Roelens (B) – gedichten / performance

Doorlopend vanaf maandagnamiddag 17/08: dv leest een selectie uit zijn ‘Het Pad van de Wenende Nacht’ maar dan in omgekeerde volgorde en gelardeerd met recenter werk, enkele dizaines uit de Délie van Maurice Sceve, werk van Michel de Ghelderode en Velimir Chlebnikov en vertolkt ingezonden teksten van SAGE, John M. Bennett en Bjørn Magnhildøen

KLEBNI-EXPOSITIE in Cafetaria Stille Waters grafisch werk van: Christina McPhee (US) Dórian (Braz) dv (Kessel-Lo) Grapes of Art (B) Jan ‘Indip’ Vossen (B) Niko Vassilakis – Karl Kempton (US) video van: Alan Sondheim (US) Chris Mann (Aus) Christina McPhee (US) Frater Surralle & undRess Béton (De) Miekal And (US) In de vertelseltent op het terrein op de Evenementenweide: dezelfde video’s als in Stille Waters minus die van Christina McPhee plus werk van Bjørn Magnhildøen (No) en Doron Golan (Isr) objecten van SAGE, dv (o.a. iets met tekst van Han van der Vegt, maar dat wordt in de loop van de week nog aangemaakt ter plaatse) en wat er nog zoal aanspoelt in de KLEBNI- CARAVAN kan je tijdens de openingsuren de Carnavalbibliotheek raadplegen, met o.a. vertalingen naar het engels van Velimir’s werk. Bij afgifte van je ID-kaart kan je met een boek het terrein op en een rustig plekje zoeken om te lezen. Er is een Klebni-Kinderskoffer met speeltuig voor jong en oud, petanque, een badmintonnet, materiaal om te tekenen, knutselen & schilderen, untsoweiter… je kan vooral ook het impressionante werk van Ilse Derden van Grapes of Art, ‘Le rêve de Michel de Ghelderode’ komen bewonderen, op basis waarvan het affiche dit jaar gemaakt is. Het werk (6m x 4,5 m) wordt wellicht dé attractie van deze editie, het staat dan ook centraal opgesteld als decor voor de actie in het amphitheater. je kan er zelf wat van maken door je ding te doen op het podium, je waterbestendige werken aan de ellenlange spiraal waslijn te hangen rond het tdie errein wordt opgesteld (ja, er zijn wasknijpers voorhanden), pick-nicken, keuvelen, discussiëren, dansen, whatever, zolang het maar in de juiste stemming van de lier gebeurt. * Als er ‘lyriek’ staat bij iemand , is het ofwel ons onbekend, ofwel teveel om uit te leggen, of onbeschrijflijk mooi, of een combinatie van al die ofjes. Yes we can!

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.