Categorieën
Lopende zaken

doeltreffend

20-21 juni, Hooghuis: musico-poëtische fototentoonstelling
“Doel… yes YOU CAN!!!”

Op 20 en 21 juni stelt Richard De Nul een selectie van de markantste foto’s uit zijn Doelarchief tentoon in het Hooghuis.
Richard maakte het voorbije semester een indrukwekkende reeks foto’s over het polderdorp en zijn inwoners, verlaten huizen en interieurs, waardevol erfgoed en monumenten, de illegale afbraak en recente kunstmanifestaties ter bescherming van het dorp. Als het dorp ooit verleden tijd moet worden, is het een beeldenschat waar latere generaties dankbaar op zullen terugblikken …
Als toemaatje vond Richard twee dichters bereid de emoties die zijn Doelbeelden bij hen losmaken, toe te vertrouwen aan het papier. De poëten die de foto’s tot u zullen laten spreken zijn niemand minder dan Dirk De Boeck, de initiatiefnemer van de eerste Dorpsdichter Doel wedstrijd, en Paul Vincent, de vice-laureaat van de tweede editie. Elke tentoonstellingsdag zal een dichter aanwezig zijn om zijn Doelzieleroerselen live met u te delen. Zaterdag verwelkomen wij Dirk De Boeck, zondag Paul Vincent.
Het geheel wordt muzikaal omlijst door cellist Dirk Strybol, die het Hooghuis heeft uitverkoren om dit weekend een cellomarathon-recordpoging te wagen (zie verder). Wanneer de cello even verstilt, zal de poëzie overnemen … in een vloeiende estafette van muziek en woordkunst.
Ter gelegenheid van dit klank-woord-beeld drieluik wordt uitzonderlijk de bovenverdieping van het historische Hooghuis (17de eeuw) opengesteld voor het publiek (maximum 15 personen tegelijk).
Beneden kunt u het atelier met schilderijen, beelden en keramiek van de Doelse kunstenares Denise Aerts bezoeken en supporteren voor Dirk Strybols’ cellomarathon.
Richard opent de expositie zaterdag 21 juni om 10 uur met een korte inleiding.
Daarna heel het weekend vrij te bezichtigen, telkens van 10 tot 18 uur.

Download affiche >>>
Bezoek Richards fotoarchief Doel: www.denul.net/doel
www.kunstdoel.net

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.