Categorieën
Lopende zaken

Vrije Lyriek in de Marollen

THE OPERA OF THE MAROLLES IS BACK!  DON’T MISS IT!

Plissartweb

marollenoperadesmarolles

in het Justitiepaleis !

De marollenopera laat weer van zich horen, en hoe! Componist Walter Hus en zijn aanhang van gekke zangers gaan dit keer de confrontatie aan met het Brusselse Justitiepaleis dat als een mastodont hoog boven de Marollen opreist met zijn geschiedenis van volksopstanden en duistere legendes. Deze symbolische plek wordt de setting van een heuse opera, het resultaat van een creatieproces dat in 2007 door het kunstencentrum de Brigittines werd opgezet. Met zijn ongebruikelijke aanpak van de ruwe, ongeschoolde stem verzamelde Hus rond zich een kleurrijk en heterogeen palet van zingende Maroliens van alle leeftijden en herkomst. Het resultaat is een experimenteel spektakel dat verderbouwt op een traditie van volkse en subversieve opera’s waarin ieder zijn eigen rol schrijft en vertolkt. In de orkestbak vinden we als eregast hét volksinstrument bij uitstek van de jaren ’50: het automatische DECAP-orgel, hier door Hus bekeken doorheen een high techno bril.

Van dinsdag 23 tot zaterdag 27 juni om 20u30 // Du mardi 23 au samedi 27 juin à 20h30

Justitiepaleis
Poelaertplein – 1000 Brussel

Prijs : 5 euros

marollenoperadesmarollesmarollenoperadesmarolles

Directie, compositie en orgels : Walter Hus – Vertolking : Karine Aleo, Pierette Bernard, Jean-François Blanquet, Jeanne Boute, Jan Bulens, Emeline Danthine, Viviane Defosset, Fernande Diriks, Nicolas Dolvelde, Anaël Honing, Delphine Huysegoms, Yasine Kuared, Giulietta Laki, Marcelle Mascuelier, Natacha Mokrane, Naphie N’Diaye, Pierette, Fatiha Rabihi, Marc Rijmenants , Chiara Sorge, Patrick Vandewijer, Thierry Van Oudenhove, Michelle Wilmet, Patrick Wouters – Orgels : DECAP.

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.