Categorieën
lyriek

beslist

LBB van Lichtspraak – Bekendmaking van de Bundelkeuze

De eerste Bundel die als Lopende Bundel op exemplarische wijze zal worden Besproken, zo heeft Yesha, de Lichtelijk Schizoide Overheid van de NKdeE * besloten, wordt de afgelopen jaar verschenen bundel gedichten ‘Lichtspraak’ van de onvolprezen Mark Van Tongele.

lichtspraak

ISBN : 9789045009810


Ik, als monding van die Overheid, voeg dat nu al maar toe hier,  opdat iedereen die dat wil,  ruimschoots de kans heeft om zich een exemplaar van die bundel aan te schaffen. Je zou dat, afgezien van het feit dat iedereen die die bundel niet koopt iets mist in haar leven, kunnen willen, omdat je dan straks lekker  kan Volgen als ik naar bepaalde verzen in die bundel Verwijs.

Immers, de Lopende Bundel Bespreking is vanaf de Bekendmaking van de Bundelkeuze (dit schrijfsel dus) dan wel lopende, Wij van de Kathedraal  kennen ons zelf een beetje, dus we gaan ervan uit dat  het nog wel effie duurt vooraleer er een zinnig woord over de bundel zelf valt. ..

Bij deze blote kennisgave toch nog vlug deze inkledende opmerkingen, ook een beetje te verlezen als keuzemotivatie:

  • euh, ik heb op dit moment hoegenaamd geen idee hoe dat gaat,  zo’n Lopende Bundel Bespreking, we zullen het allemaal  al doende moeten leren…
  • er zit een vervelende graad van alsoffigheid in deze Lopende Bundel Bespreking omdat de bundel van Mark Van Tongele op evidente wijze geen Lopende Bundel is maar een (klassieke) affe bundel, waarbij we er dus van kunnen uitgaan dat MvT er tijd en moeite heeft ingestopt om die affigheid te bewerkstelligen (ik schreef net bijna bewerkstilleggen)
  • die alsoffigheid is een beetje onvermijdelijk want ik ben voor zover ik weet de enige in het Nederlandse taalgebied die op openbare wijze (een) (meerdere) Bundel(s) Lopen heeft. U zal het met mij eens zijn dat een eigen Lopende Bundel bespreken een beetje ‘er over’  is, comme disent toutes les schanullekens
  • ik ken MvT niet persoonlijk, ik heb daar ooit al wel ’s mee gemaild, maar niet uitvoerig, niet dat ik daarmee wil beweren dat je beter geen Lopende Bundels van vrienden, familie  of  (voor de zedenbenders onder u) vijanden bespreekt, gewoon om mijn positie t.o.v. de auteur te verklaren
  • het Lopen van de Bespreking slaat naast op de buren van de Dundel het duren van de Bundel ( in dit geval een afgesloten Schrijfsel)   ook op het duren van de bespreking

——————————————————

*de LSO  Yesha is de veruitwendiging van mijn Neo-Kathedraalse beslissingstechniek, een meanderende kronkeling  van psychogene blubber  in het diepst van mijn Gedachten, een liquide soort SlengerKlümpf , die nog het meest lijkt op een reusachtige koeieuier met knoestige kwastjes klef consonantenhaar erop.

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.