Categorieën
Links - publicaties Lopende zaken

Kill Billy

inghels_billyHoogst aangenaam om volgen zijn de allengs verhevigende activiteiten van onze schavuit Maarten Inghels. Hier is tenminste iemand die goed begrepen heeft dat het internet naast een voortreffelijk distributiemiddel van leesbare teksten ook een onuitputtelijke bron is voor literaire experimenten allerlei.

Zo heeft hij nu een doorklikverhaal in afleveringen bedacht waarbij het hoofdpersonage telkens op een andere manier aan z’n eind komt (niemand gaat het geloven maar vreemd genoeg zag ik dat gisteren pas, nadat ik al  twee levels van mijn rather nerdy en plutot macaber wegens nogal  suicidaal spel ‘get a life!’ hieronder gedeponeerd had – ik zal het ogenblik maar markeren hier want we gaan daar later nog op moeten terugkomen: mensen met grotendeels dezelfde input doen nu eenmaal op sommige momenten spontaan en totaal ‘onafhankelijk’van elkaar gelijkaardige dingen, dus , mark my word: aanschouw het verschijnsel van de Subtiele Versmelting der Individualiteiten onder Gelijkaardige Netspanning).

Billy heet dat hoofdpersonage en hij is ondertussen al drie keer deskundig om zeep geholpen door zijn auteur. Niks bijzonders? Wel, Maarten verzon de bijkomende aardigheid dat het niet zomaar doorklikverhalen zijn (iets wat men een decennium geleden met massaal veel doctoraatsthesissen tot gevolg tot het monsterlijke fenomeen  hypertext-literatuur belabelde), zijn doorklikverhaal klikt door naar Google Maps alwaar hij daartoe een billy data-laag heeft aangemaakt, dus overal plok plok poink vlaggetjes met leuke icoontje neergepoot en daar koppie-koppie plak de verhaaltekst bij, want daar speelt het verhaal zich ook af.

Simpel maar glanzend van de brillantine & je moet het maar doen, ook. En passant toont Inghels zich ook weer als beginnend maar duidelijk getalenteerd prozaschrijver , maar wat hij vooral bewijst is dat een goeie  literator dezer dagen gewoon moet doen wat goeie literatoren altijd gedaan hebben: schrijven, schrijven, schrijven, schrijven en dan liefst volop gebruik makend van alles en iedereen, want zo herkennen zijn lezers ook hun wereld in zijn schriftuur.

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.