Categorieën
Lopende zaken

Verslagje dag 1 & 2 van het Carnaval

Zondag 17/08/2008

Zondag 17/08 - De lyriek viel bij bakken uit de lucht

De opening is vrij chaotisch en onopgemerkt verlopen: één van de tenten dreigde tijdens een onweer geheel weg te vliegen, met als gevolg dat de bedekking na die vluchtpoging behoorlijke scheuren vertoonde. Stoute tent, en heel erg on van het weer.

Desondanks, of misschien net daardoor, borrelde er zoals de video straks mag getuigen, toch enig lyrisch gevoel op onder de verzamelde deelnemers, zo werd er tijdens het manhaftig vasthouden der tentpalen en in weerwil van de rukkende windstoten duchtig meegezongen met enige schone oude italiaanse liederen.

Mede door de storm is er van het opstellen der toegestroomde  beeldende werken nog niet veel in huis gekomen. We verwachten de expo tegen woensdag in bekijkbare staat te hebben.

Maandag 18/08/2008

Gore Nattigheid. De natte geiten schoten ons gedurig de dichtersbenen door. Dit terwijl wij bibberend de paaltjes richten voor de feilloze mokerslagen van onze sterkere medemens (Deelnemer Pino boorde in een mum van tijd de 50 palen van de Padwasdraad de weidegrond in!): zo immers wordt het terrein gaandeweg bekleed met niets minder dan een Wasdraad van Het Pad van de Wenende Nacht & Andere Bijdragen aan de Chlebnikoffer in spiraalvormige wasdraadwegdraaingsvorm.

Deelneemster Helen White verblijde ons met een bezoek en speelde op overtuigende wijze publiek bij de eerste Vlakken.Voor de expositie bracht zij  ons een fabelachtige pagina uit de ZAUMOPEDIA (met onderzoeksexcerpten) die perfect duidelijk maakt waar het in  de huidige stand in het  Buitenzinnige Sterretaalonderzoek allemaal om draait. Bovendien vond Deelnemer Toon, mijn zoon,  dankzij haar de comforten aangeboden door de nabije Cafetaria terug. In return, zoals dat in Helen’s moedertaal luidt, verschafte Toon haar een behoorlijke portie Tonigheid.

Deelneemsters Kristine & Mie onderscheidden zich door het aanbrengen van richting in het Domein (de pijltjes wijzen u voortaan de Weg). Bovendien houdt deelneemster Kristine zich tot diep in de nacht bezig met het vernissen van de bladzijden Padcode. Deelneemster Ilse wou de sloophamer wel ’s uitproberen op een dichtershoofd, maar leefde zich na het uitgevaardigde sloopverbod dan maar al kuisende uit in het Diepe Zwart van de Kleine Caravan. Deelnemers Isenout, Ernest en Celeste brachten een geslaagde sessie van de Multi-Participatorische Carnavaleske Kampenbouw (MPCK), nog zo’n discipline waar deelnemen belangrijker is dan winnen.

De kinders vonden derhalve ondanks het slechte weer volop vertier, temeer zij mochten al kampenbouwend figureren in driewerf een Vlak in soloversie door dv, plus een gesmaakt maar zittend optreden van podiumbeest Didi de Paris. Videoverslag volgt.

Programma vandaag dinsdag 19/08/2008

  • is er vanaf 12u grime voor de kinderen verzorgt door Deelneemster Heidi V.
  • zou het de hele dag droog blijven!
  • Didi de Paris en ene DV hebben zich reeds opgegeven voor lyrische optredens
  • brengt rond 18u het koor Awelle een aangepast programma
  • krijgt de terreininkleding vaste vorm
  • worden de eerste werken opgehangen in de expo-tent

Programma tijdens de andere dagen

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.