Categorieën
Lopende zaken

Museale living

Ons huis begint stilaan op een Museum voor Hedendaagse Dinges te lijken, want dagelijks komen er ook nieuwe beeldende werken toe voor de expositie tijdens het KLEBNIKOV CARNAVAL.

Jan Vossen gooide gisteren een viertal doeken binnen, o.m. ‘Chlebnikov goes Ikea’ ( zie afbeelding) en in de hoogtechnologisch beveiligde Dingeskluis (hond Neo houdt de wacht bij de werken in mijn bureautje) liggen ook al onschatbare kleinoden van Patterson, Meersman, Alvanson, Sage, Vekemans, Derden, Chirot en Gutenberg, al dan niet in glanzende schijfjes versneden.

We leven sinds dit weekend ook in blijde verwachting van enkele niet te versmaden werken van JJ Pollet. Tot mijn schaamte kende ik de man zijn werk niet, maar na een paar mailtjes en een bezoekje aan zijn wonderlijke blogs zat dat meteen goed!

Mensen die nog werken willen inzenden of afleveren: dat kan nog tot en met zaterdag 23/08/2008 , dat is de laatste echt actieve dag van het CARNAVAL. Het is dan wel eerder aangewezen uw werken vóór 17/08 te bezorgen, want op 18/08 gaat de expositie haar eerste volledige dag in.

Alles wat bezorgd wordt dat van enige creativiteit getuigt, zal te zien zijn. De werken die we goed vinden allicht al wat beter dan de andere en u zal bot vangen als u uw huiselijke afval op voordelige wijze wil komen dumpen (laat die plakken hesp maar liggen Fabre, dat k-woord kennen we hier niet), maar de tijdspoort van het Carnaval staat in principe open voor iedereen.

Mocht u zich afvragen hoe toch zoiets kan werken, zomaar alles aanvaarden dat kan toch niet, wat is dan de theorie achter  zo’n  opzet,untsoweiter, wel dan kan ik u verblijden met de simpele opmerking dat als je enkel oproepen doet via je eigen kanalen (da’s gratis, schijnt het), je automatisch een tijdspoort van geheel eigen aard opzet.

Of om het met een update van Régine Clauwaert te zeggen: “Een deelnemersfestival volgt op die manier de nieuwsoortige wetten van het internet in haar xml-gedreven www 2.0 vorm, waar elke Uniforme Resource Locator ook meteen een poort is naar een cluster van vluchtlijnen, een differentiërende zegel op de Chora van het Aanwezige, dat middels de bewegingen van de verlangensproductie  in het Afwezige de poortfunctie recursief aandrijft. Aldus vormen de deelnemers samen een oscillerende Zegel in de Tijd, een positief geladen attractiepool. Meteen wordt ook de link met het gedachtengoed van Velimir Chlebnikov, de eerste President van de Tijd,  duidelijk” .

Euh, idd, thanks Redge.

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.