Categorieën
Links - publicaties

Roelens in een zee van stemmen

WAT DE ZEE OPWERPT

Een gedicht bestaat bij monde van zijn interpretaties. Dichter Xavier Roelens nodigde de dichters Eva Cox, Norbert Debeule en Herlinda Vekemans uit zijn gedichtencyclus ‘Wat de zee opwerpt’ te interpreteren aan de hand van een voordracht ervan. Hij voegde daar zijn eigen interpretatie aan toe en monteerde de vier stemmen tot een nieuwe auditieve onderdompeling in zes bewegingen. Vormgeefster Gabrielle Marks van haar kant crëerde een beeld dat de concurrentie aangaat met gesloten ogen. Met haar deinende animatie helpt ze de luisteraar beter te luisteren. Tot slot componeerde geluidskunstenaar Michiel Van Den Broeck ‘Exquadre’, gebaseerd op de oorspronkelijke opnamen van een van de gedichten. Het 22-minuten durende eindresultaat onderzoekt nieuwe vormen van meerstemmigheid, gekoppeld aan een zekere vloeibaarheid.Aan het slot wordt iedereen (binnenkort, dit deel is nog in opbouw) uitgenodigd om het coda-gedicht van de cyclus zelf online in te spreken en zo haar of zijn interpretatie ervan aan de wereld te schenken.”

http://www.digidicht.nl/project.page?id=zee

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.