Categorieën
Lopende zaken

Bomblogging – Game Over voor Nato?

 • “Van oudsher zijn verhalen het geheugen van de mensheid. Door de Ilias en de Odyssee zijn we één van de oudste oorlogen uit onze beschaving nooit vergeten. Hoewel die oorlog tot de Europese geschiedenis behoort, greep hij vooral plaats buiten ons continent. Ook dat zijn we niet vergeten.
  Vandaag is de situatie niet anders: Europa voert nog altijd oorlog, vooral buiten Europa.
  Met de list van het Trojaanse Paard slaagden de Grieken erin om Troje te veroveren. Ons Trojaanse Paard heet Massavernietigingswapen en Terreurbestrijding. Onder de dekmantel van deze begrippen wordt al meer dan vijf jaar oorlog gevoerd in Afghanistan en Irak, wordt Iran in het vizier gehouden en wordt Pakistan bij een twijfelachtig lot betrokken. De schaking van Helena uit Sparta was het begin van een waanzinnige oorlog. De val van de Twin Towers in New York werd voor de Verenigde Staten het sein om wereldwijd militair te interveniëren. En Europa dreigt door haar machtige Bondgenoot te worden meegesleept in dat opzet. Die waanzin moet stoppen.”

  Lees de tekst, die ik mee ondertekende, verder online hier
  of in de opiniepagina’s van De Standaard vandaag

 • Gerelateerd daaraan, tot in het familiale:
  het ‘Bericht aan de Bevolking’ voor de Irak-wake van Het Beschrijf
  morgen van Herlinda Vekemans op haar weblog

Bomblogging is een initiatief van Didi de Paris en enkele andere Leuvense bloggers, zie http://wikihost.org/wikis/bomblogging/wiki/start 

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.