Categorieën
Lopende zaken

Bezoekersstatistieken

analytics_poetrykesselloblogspotcom_20070923-20071023_dashboardreport_page_1.jpg
De bezoekersstatistieken voor POETRY KESSEL-LO POEZIE zoals het Groote Egolog die braafjes voor ons rapporteert, liggen geheel in de lijn der verwachtingen. De service van Google om zo’n scriptje te installeren op je website is gratis, je hoeft dus niet de pop-up vensters met schreeuwerige reclame à lá nedstats en haar diverse opvolgers te slikken, zoek het maar effen uit via www.google.be/analytics

Zoals u wellicht weet zijn dit soort rapporten enkel informatief als u ze vergelijkt met soortgelijke rapporten van andere sites die op een soortgelijke manier van het logscriptje voorzien zijn. Net zoals het tellertje “Blogstats” hier, geven de cijfers slechts een indruk weer, en kan je ze moeilijk als absoluut of correct beschouwen voor wat ze beweren te zijn.

1 geregistreerd IP-nummer kan in feite tellen voor verschillende feitelijke bezoekers, 1 feitelijk bezoeker kan verschillende registraties veroorzaken in de logs. Hoedanook: de geboden cijfers kunnen in ieder geval dienen als barometer, benadering van de realiteit, die quasi onachterhaalbaar blijft.

En dat is dan weer een mooie metafoor voor de digitale waanzin, soms.

Klik op de link hieronder voor een (vanaf heden maandelijks beschikbaar gesteld) rapport in PDF:
Statistieken 23-9 /23-10-2007

***

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.