Categorieën
lyriek

het moment (19)

[moment 19]

13 november 2015. wanneer de avond valt (de avond valt), zal het haar (niet) ontkennen. bij ontstentenis van de geliefde (het ziet haar niet), ontstaat het beeld van de geliefde in de beweging wég van de geliefde. de verwachting overspoelt de gebrekkige ervaring met de ervaring van het verwachte. elke aarzeling is fataal want de tijd

tikt door: het zoenen van zonet wordt vager in seconden uitgeveegd, de scheve 1ik bezit een oude klok, bij het grof vuil gevonden op straat, die enkel functioneert als je ze scheef hangt. het binnenwerk zit lichtjes scheef in de kast gemonteerd, vandaar. ik zou ze vrij makkelijk kunnen repareren, maar dan is het ‘mijn scheven klok’ niet meer -dv@CHD klok verslikt zich in de tijd. alsmaar trager, verder weg verschuift het van het echte. slib sluipt in de stroom der letterlijke liefde. er is geen twijfel aan de pijn, de pijn van de twijfel

is onherroepelijk (het heeft geen naam). het leven stoot met klompen de oudste wonden van het leven open. de regen druist tegen de ramen: vreselijk dikke, oneetbare vliegen die de lege kamer van hun ruimte ontdoen.

het slagveld weerspiegelt de veldslag. in de waarheid van de wanhoop is het ontwaken verraad aan de molens van de wanhoop. het spreekt haar uit. zij is alsnog zijn toverwoord want ziedaar: de zon.

invoer 2015 (privé) – uitvoer 2020, rev. dv@CHD

dv 2020

~

copyright ‘ViLT //dagwerk van dirk vekemans’:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

dit werk is met liefde opgedragen aan de arbeider, huizenbouwer, muzikant en kunstschilder Julien Vekemans (26/06-1940 – 09/11-2007)

contact: dirkvekemans@yahoo.com

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt. Met opzeglink in elke mail.

de
Neue Kathedrale des erotischen Elends
wil onafhankelijk blijven publiceren, zónder subsidie of commerciële sponsors
en dus ook zónder (al dan niet verdoken) exploitatie van gebruikersdata
en geheel vrij van reclame.

steun de NKdeE en de Vrije Lyriek
en koop een Radio Klebnikov CD op BANDCAMP:

Noten[+]

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.