Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #401

onthouding van seks is een slecht idee

https://en.wikipedia.org/wiki/Bagua#/media/File:DualerAufbau.JPG

凡益之道 與時偕行

De HARUSMUZE is een eigentijds interactief orakelprogramma, het Beginsel van een generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.
De dagroutine ervan (20 min tot 1-2u praktijk’, 2-20 min leestijd) biedt de gebruiker ook een dagelijks hernieuwde kennismaking aan met de immens rijke denkwereld van de I Tjing

hexagram 45  (tsuì) – “samenbrengen”

geheugendeuntje: “it’s we or never now”

401 – onthouding van seks is een slecht idee
invoer

https://dirkvekemans.be/2018/08/03/harusmuze-47-reconstructie/

commentaar dv@YGZ

Het is niet omdat in onze experimentele devolutionaire visie elke generatie noodzakelijkerwijs een degeneratie is, dat men zich zou dienen te onthouden van een gezonde beleving van de voortplantingsdrift. Alleen als het om praktisch-medische redenen niet aangewezen is, kan men zich beter enige lichamelijke zedigheid opleggen, maar voor het overige: go with the flow.

Men kan zich uiteraard, zoals o.m. in de Neidan beschreven wordt, wel oefenen in het opsparen van seksuele energie, maar daar wordt dat dan ook geadviseerd als een functionele deviatie met de stroom van de natuurlijke drift mee, men moedigt daar de handelingen aan zonder tot een bevrediging van de lust te komen die hen drijft, en zulks is totaal wat anders dan het afgrijselijk bot obstakel zoals dat bij de geperverteerde katholieke knopenleggers of de sadistische vrouwenbesnijders wordt geïnstalleerd. Mochten we bij de Neidan cultus kritisch opmerken dat het systeem wel heel erg man-gericht is, en een voornaam instrument lijkt te zijn (geweest) voor de seksuele onderdrukking van de vrouw, die laatste praktijken zijn absoluut ontoelaatbaar en gewoon misdadig.

De sensualiteit en de seksuele beleving vormen immers de enige van de vijf zintuiglijke poorten naar het echte die nog niet hopeloos gecorrumpeerd en geatrofieerd zijn door het ontologische virus.

Geef uw commentaar

Uw interpretatie van of commentaar op deze uitspraak van de Harusmuze is erg welkom. Plaats die gewoon als ‘reactie’ onderaan deze post.
Bij validatie wordt uw inzending dan bij de eerstvolgende revisie van dit bestand onder dit kader toegevoegd.

Harusmuze uitspraken bij hexagram 45 – 萃 

~

copyright ‘ViLT //dagwerk van dirk vekemans’:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

dit werk is met liefde opgedragen aan de arbeider, huizenbouwer, muzikant en kunstschilder Julien Vekemans (26/06-1940 – 09/11-2007)

contact: dirkvekemans@yahoo.com

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt. Met opzeglink in elke mail.

de
Neue Kathedrale des erotischen Elends
wil onafhankelijk blijven publiceren, zónder subsidie of commerciële sponsors
en dus ook zónder (al dan niet verdoken) exploitatie van gebruikersdata
en geheel vrij van reclame.

steun de NKdeE en de Vrije Lyriek
en koop een Radio Klebnikov CD op BANDCAMP:

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.