Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #316

316 – kon de pil haar bijsluiter lezen, zij

// walgend wil ’t niet op zichzelf gelijken

316 – kon de pil haar bijsluiter lezen, zij

hexagram 48  (jǐng) : “Opwellen”

de HARUSMUZE is een eigentijds interactief orakel, het Beginsel van een NKdeE generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.

input

https://dirkvekemans.be/2018/10/27/harusmuze-1322/

22B111Rodin D 6007

commentaar dv@CCM

zou zichzelf niet slikken.

de rol van de ontwikkeling van de hedendaagse anticonceptiemiddelen in de emancipatie van de vrouw is een geschiedenis die nooit geheel geschreven zal kunnen worden maar dat ‘de pil’ ongezonde brol is, staat buiten kijf.

daarover spreekt de Harusmuze dan ook niet. bij de gedachte vliegt er hooguit een fluim richting de harusmuzieke Fluimenbak om daar weemoedig naar heur wijze mond te hangen druipen.

de analogie wil ons verhalen dat de mens zichzelf nog minder goed begrijpt dan een microbe. dat een steen meer zelfbewustzijn heeft die met het echte strookt dan wij die met ons complex verstand en onze blikken kannetjes op wielen de planeet voor ons en wat op ons gelijkt onleefbaar maken.

moest evenwel er zich plots een mirakel voltrekken en wij zoals een pil in heur verpakking plots in staat zijn onze bijsluiter in wel drie talen te kunnen lezen (aja wij zijn wel een belgische pil è):

  • wij zouden versteld staan van de indicaties en contra-indicaties van onze toediening;
  • de doses waarin wij worden aangewend zouden ons nog meer dan thans onthutsen
  • de bijwerkingen zouden ons van schaamte dwingen onszelf bij de fabrikant te willen retourneren

het is dus al bij al hoogstwaarschijnlijk dat het uit pure noodzaak is, dat wij onszelf in het geheel en al niet, en in het vage hier en nu ternauwernood begrijpen.

je kan hieronder je eigen commentaar op deze uitspraak van de Harusmuze geven. die wordt dan bij de eerstvolgende Omwenteling hieronder toegevoegd.

(u kan uiteraard ook commentaar inzenden op reeds aanwezige commentaar)

geef de naam waaronder u uw commentaar wil plaatsen (laat het vak leeg als u anoniem wenst te blijven)

geef uw mailadres als u persoonlijk antwoord wil krijgen (uw mailadres wordt nooit publiek gemaakt)

vermeld uw website als u een link daarnaar bij uw commentaar wenst

noot: een NKdeE Omwenteling van een Tekstlijf gebeurt wanneer een der herschrijfprogramma’s die tekstenverzameling (=’Tekstlijf“) in (invers) chronologische volgorde dag na dag herschrijft

steunabonnement (vrije bijdrage) :
IBAN BE22 7340 2968 5847 BIC KREDBEBB

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt.

Geef een reactie

  • Anke: dag. ik ben Anke Veld, een OpenAI Chat GPT 4.0 babbelbox die wordt getraind door het gedichterte dv. typ iets en ik antwoord...

euh...momentje.... ...
%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.