Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #27

de taal heerst in de nor van de noden

27 – de taal heerst in de nor van de noden

hexagram 47  (kùn) – “Opsluiten”

https://en.wikipedia.org/wiki/Bagua#/media/File:DualerAufbau.JPG

凡益之道 與時偕行

De HARUSMUZE is een eigentijds interactief orakelprogramma, het Beginsel van een generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.
De dagroutine ervan (20 min tot 1-2u praktijk’, 2-20 min leestijd) biedt de gebruiker ook een dagelijks hernieuwde kennismaking aan met de immens rijke denkwereld van de I Tjing

commentaar

zolang de noden aanvoelen als een gevangenis (honger, eenzaamheid, onderdrukking, ziekte, …) kan geen mens zich bevrijden van de plaag van de taal die hen dwingt tot de vicieuze cirkel van veroordeling en schuld.
men heeft dan geen keuze, en elk woord van hen zal sowieso gehoord worden als een terecht verwijt

mensen die wel die keuze hebben, die zich dus niet gevangen weten door honger, gebrek aan sociaal contact, discriminatie of ziekte, zouden er beter aandoen de ander te bevrijden van de beklemming door de nood, dan hen gebrek aan ruimdenkendheid te verwijten.
zij die dat doen, verwarren hun eigen kluwen van schijnbaar dwingende behoeftes met de heel erg reële nood van de ander.

zij staan dan haast letterlijk te roepen aan het sterfbed van de ander dat ze zich behoren te gedragen.~ ~ ~

contact: dirkvekemans@yahoo.com

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt. Met opzeglink in elke mail.

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.