Categorieën
LAIS

LYLIA rev. 44

[her story]

Ik zal jou nog een ketting maken, zwaar,
Of wou jij van een adelaar de hoge vlucht?
Ik heb voor jou jouw eigen hemel klaar,
Of wou jij  uit mijn hel de diepste zucht?
Ik laaf mij als een slaaf verslaafd aan tucht
Of wou jouw tong mijn rijkdom proeven?
Ik strooi mij uit in plooien van het droeve
Of wou jij nu het reine & mijn pracht?
Ik ben dit al, dit niets, een donk’re groeve
Waarin jij zingen gaat, & dag, & nacht.

21/11/2010 rev. 18/03/2011

(Alle LYLIA-teksten tot dusver zijn aan (een eerste) revisie toe, ook al omdat ik besloten heb om alles conform het rijmschema van de Délie van Scève te maken. De revisies verschijnen hier voortaan genummerd met een verwijzing naar het oorspronkelijke schrijfsel. De systematische revisie daalt af in de tijd: wat niet gereviseerd wordt, was allicht wel aardig ook, als ruis)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.