Categorieën
LAIS

LYLIA rev. 035

[rotonde]

Hier is alles. De nachten stapelen
De lagen donker op de lagen zwart
& Het duister komt de dag insijpelen,
Maakt de ruimte droef & klein & hard.
Ik leef mij in, het cijfer is mijn hart.
  Mijn grote zang roept universa t’rug,
Ik gun de toekomst slechts mijn rug
&  Draai het vlieden van de wereld om.
De sterren suizen naar hun oorsprong, vlug:
Niets is hier. Daar ben jij, alles wederom.

 

02/12/2010 rev. 01/03/2011

(Alle LYLIA-teksten tot dusver zijn aan (een eerste) revisie toe, ook al omdat ik besloten heb om alles conform het rijmschema van de Délie van Scève te maken. De revisies verschijnen hier voortaan genummerd met een verwijzing naar het oorspronkelijke schrijfsel. De systematische revisie daalt af in de tijd: wat niet gereviseerd wordt, was allicht wel aardig ook, als ruis)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.