Categorieën
daniël robberechts

(in)DR(inger)

W 1103… Omdat de kans dat een uitgever met een onverwacht ‘gat’ te maken krijgt, dat hij dan met b.v. mijn werk kan opvullen, praktisch onbestaande is.  Omdat de uitgevers van nu gewoon zòrgen dat er geen ‘gaten’  komen.  – Maar het is wel naar, te moeten leven met het gevoelen ‘van mij lusten ze geen brood’. (Je had het al een hele tijd moeten opgeven – eigen schuld dikke bult.) Uitgeteld. ☐ Nare dromen: we hebben een nieuwe baby en Cee behandelt hem vreselijk slordig, als om zich op me te wreken.  – Met o.a. de Adés spelen we een idioot gezelschapsspelletje waarbij een rij in het Amerikaans moet herhalen wat de andere rij in het Engels zegt en omgekeerd. Magda spot onbarmhartig met me. ☐ ‘Homoseksueel’: die zichzelf vrijwillig van hetereoseksuele genietingen uitsluit. ‘Heteroseksueel’: die zichzelf vrijwillig van de homoseksuele genietingen uitsluit. ☐ Verliefdheid als Russische roulette: waarbij de vraag op het spel wordt gezet of mijn persoon en mijn lichaam kunnen behagen aan haar/hem om wie ik geef. ☐ Nare overgangstijd. Het harde liberalisme dat het overal lijkt te halen. (Het lijkt alleen te overwinnen door de fouten die het zelf zal maken.) De Aids-angst.  De immigratie van politieke vluchtelingen die problematisch wordt. Soms geeft het het gevoel dat de mensheid te dicht is gaan leven, en nu krampachtige pogingen onderneemt om de dichtheid te verdunnen. (Onze welvaart blijkt ineens helemaal een zoethoudertje dat aan de relatief gepriviligieerde burgers van de rijke landen is gegund.  Maar er is geen sprake van dat inwoners uit de arme landen daar zouden mogen van komen profiteren. De kandidaat politieke vluchtelingen profiteren wel van een verassingseffect dat de moderne techniek hun biedt: als ze op een vliegtuig geraken dat hen enkele uren later in een rijk land afzet, dan is dat heel iets anders dan als ze met de boot of de trein zouden moeten reizen.)  ☐ (Over de ramp met de ferry in Zeebrugge heb ik niks genoteerd, het is gebeurd, het is gebeurd terwijl ik in A’dam was.)  ☐Leo Pleysier, Shimmy.  Op misschien nog een paar schoonheidsfoutjes na een heel goede tekst, het is nu de derde versie die ik lees, en met erg veel genoegen – en dat betekent toch heel wat.

DR

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.