Categorieën
Links - publicaties Lopende zaken

Technocalyps dvd

De prijzenswaardige mega-documentaire Technocalyps van Frank Theys is nu op DVD verkrijgbaar.
Kopen dat ding!

Persbericht:

The DVD of TECHNOCALYPS is out!

In the better DVD store or online (google for ‘DVD Technocalyps’)

www.technocalyps.com

“I love this documentary, especially the third part on the religous and the technological – just brilliant.” Sohail Inayatullah, professor Futures Studies at Tamkang University , Taipei ( Taiwan )

“Technocalyps legt de primitieve basis van onze kennisontwikkeling bloot en lokt de wetenschap weg uit haar veilige en klinische laboratorium naar de veel troebelere waters van menselijke hoop en overmoed.”
De Standaard

“Technocalyps is een indrukwekkende trip doorheen technologische ontwikkelingen en wetenschappelijke fantasieën, maar is bovenal een rijke ideëendocumentaire. Frank Theys heeft ervoor gezorgd dat de vaak utopische discours van de wetenschappers wordt afgewisseld met de nuchtere blik van de kunstenaar. Het is die blik die uiteindelijk klaarheid brengt door de vaak complexe theorieën aan kunsthistorische en filosofische bespiegelingen te verbinden.” hART

“Le film Technocalyps (est) autant un documentaire sur les dimensions scientifiques, éthico-morales et métaphysiques du transhumanisme qu’un véritable travail artistique sur l’image. (…) L’imagerie de Technocalyps, de par la vérité des images utilisées, de leur provenance et de leur réalisation technique sort du cadre habituel du genre documentaire. Ce film transmet les tensions émotionelles et expressives d’un sujet épineux et estompe les frontières établies entre l’art et le documentaire. Finalement, en paraphrasant Dominique Baqué selon laquelle il faudrait ‘penser le document (…) comme une formidable machines à penser’, on constate que Frank Theys a construit une “machine aux images” (documentaires et artistiques) afin de repenser les formes et les contenus du document.”

DITS


Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.