7/02/2019

6/02/2019– dagboek data – 10/02/2019

Soul, if you want to learn secrets your heart must forget about shame and dignity

Rumi

 

ik weet niet over welke secrets dit gaat
maar ik zie wel dat waarde bepalen een favoriete bezigheid is van veel mensen, en zeker ook van mezelf. 
elke actie of woord van een ander was lang een stiekeme onbewuste waarde bepaling van mij.

iemand die mij afwijst? ha die vindt mij niet genoeg waard. (terwijl die gewoon geen tijd of zin had voor een ontmoeting met mij, de reden daarvoor ken ik eigenlijk niet) 
iemand die niet naar mijn woorden luisterde, naast de kwestie antwoordt? ha die vindt mij niet genoeg waard om eens moeite te doen om wel te luisteren.
iemand waar ik naar opkijk (meer waard vind) die vriendelijk met mij praat : dat is verdacht want ik ben die persoon niet waard.
etc 
hahaha. één keer ik dat van mezelf doorhad dat ik dergelijke dingen stiekem dacht lag ik dicht. is ook erg absurd he. alsof de ene mens meer waard is dan de ander. en als dat al zo zou zijn, wat zijn we daar dan mee. het is hier toch geen slavenmarkt he?

soit, tegen mezelf zeggen dat ik me genoeg waard moest voelen hielp ook niet haha want het zit er diep in gebakken zene, dat systeem van eigenwaarde bepaling.

en ja, gaandeweg leerde ik dat ik eigenlijk niet besta, ik ben gewoon n hoop ervaringen en gedachten en gevoelens enzo, en een lijf ook ja, een machien is da. ja zo bekijk ik mijn lijf : heel functioneel. en t moet goed blijven marcheren he, anders zie ik af. of ga ik dood, dat wil ik niet want dan zien anderen af. 
en dus vraag ik mij af waar mijn machien voor dient / wat t wil bereiken. 
wil ik bvb een partner vastkrijgen door er mooi uit te zien? nee zegt mijn machien want hoe weet ik dan of da ander machien wel voor dees machien ga willen zorgen als dees machien oud lelijk en versleten is.
en trouwens, da machien van mij wil vooral content zijn, en dat kan ook alleen. 
ok buiten dan da één ander machien dat een aantal extraatjes kan bieden dat geen enkel ander machien kan, zou dat er speciaal voor geprogrammeerd zijn? zo lijkt t wel. verdacht.
damn ik zit gevangen in n door mijzelf geschreven verhaal.

6/02/2019– dagboek data – 10/02/2019

This website uses the awesome plugin.