29/01/2019

28/01/2019 – dagboek data – 30/01/2019

vrije lyriek. ik ken dat niet. of dat dacht ik toch, want kijk, daar komt mijn kooi al aangedraven, op hoge poten, en in galop, klaar om te springen, over mij, over me heen.loop, roepen m’n benen, te laat, te zwaar geladen, ten aan-nee-val. spartelen ja, ik speel niet mee. ik heb mijn eigen taal, kijk, zie mij! ik besta. ik sta. ik zit. ik bezit. bezeten dus. mogen dergelijke flauwe grapjes wel in de lyriek, ik weet t niet.

torso, dat woord zocht ik, of nee, korset, ik wil het werpen van me af. maar kijk, toch, in wat voor vreemde bochten ik me daarvoor wring. pijn ? nee, dat doet het niet. het streelt, het schuurt, de harde kanten ervan af. zoals een hoek.en dan, aangekondigd onverwacht, de doodsteek, los door alles door, een spies, haken, en ik aan deze kooi vast. 

nee hier kom ik niet meer binnen, ik vind mijn woorden niet, waar had ik die ook alweer gelegd. ik ging t nooit meer vergeten. ik dwaal, ik faal, ik vergeet.dat is niet wat ik wou zeggen, woorden, ga niet zo met mij aan de haal. laat me los. ik schud me misselijk, hen van me af. huid vliegt mee. ik zie een lever nu. er ligt niet veel meer op, erg naakt. 

ik val stil. ik val. stil. dat lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. ja dat kan ik ook, zei iemand niet luidop.

(eigenlijk ben ik heel erg boos, er stond een r teveel, en dialect, het was niet perfect. ik rebelleer.) 

28/01/2019 – dagboek data – 30 januari

This website uses the awesome plugin.