Categorieën
asemic reading ekphrasis Grafiek P'Tix

WiSIWYG – BGI

invoer:

uitvoer

over P’TiX

P’TiX is een educatief, grafisch NKdeE programma dat van accidentele en intentionele invoer middels intuïtieve, semi-bewuste visuele projecties van de gebruiker (proefpersoon/patient/tekenares) elke dag minstens 1 narratieve potloodtekening produceert in een vierkant formaat.

P’TiX Basics

– de code van drie letters in de titels van de uitvoer is de datum van publicatie in een eigen formaat van de NKdeE.

– de accidentele invoer bestaat 52 vlekken in Oost-Indische inkt en bister gemaakt door de gebruiker.
de vlekken werden met een glasplaat op verloren kartonpapier afgedrukt, een procédé waarover de gebruiker geen enkele controle heeft en ze zijn ook in een duur gemaakt (minder dan 5 minuten) die geen intentionaliteit toelaat.

– elke dag wordt 1 vlek ‘nagetekend’ tot een niet nader bepaalde gelijkenis. de gebruiker is geheel vrij op welke manier en in hoeverre/hoelang zij de invoervlek wil ‘natekenen’.

– een volledige cyclus van het programma bestaat uit 52 dagen/tekeningen. een uitvoercyclus is pas geldig als er geen hiaten zijn in de productie.

– het P’TiX programma kent een aantal varianten waarbij de ervaring opgedaan in de dagelijkse routine wordt toegepast op andere invoer. de uitvoer daarvan wordt desgevallend benoemd met [XXX]+ ‘Extra’ waarbij XXX staat voor de lettercode van de dag waarop de uitvoer geproduceerd werd.

P’TiX invoer
12345678
910111213141516
1718192021222324
2526272829303132
3334353637383940
4142434445464748
49505152
Klik op het cijfer om de invoer met hun uitvoer tot nog toe te bekijken.

blader invers chronologisch door alle P’TiX uitvoer

P’TiX INDEX

Één reactie op “WiSIWYG – BGI”

De gebruikelijke: het haar van het programma misstaat het. Nou ja, oud zeer. Dit experimentje heb ik uitzonderlijk vrij lang bekeken. Hoe je spontaan bij varkensachtige neusjes belandt, zou dat tot het onderzoek kunnen behoren? Hoe je al even spontaan, een mens begint er inderdaad aan te twijfelen, tot twee vrouwenfiguren komt, zou dat ook tot het onderzoek kunnen behoren? Inmiddels is het algemeen geweten dat je in kunst best wat blijft aanknoeien en prutsen en kijken wat er van terecht komt; haaks

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.