Categorieën
Grafiek

maria


men noemt mij maria,
men kroont mij het hoofd.
ik vouw dan tevreden de handen.

men zingt van ‘hosanna’,
en ‘god wees geloofd’.
ik vouw dan begrepen de handen.

zo gaat het elke keer: ik blijf
onbegrepen eenvoud die alleen
tevredenheid belooft.


over DELFIE

het DELFIE-programma (in beta) maakt Nederlandstalige emblemata aan met als invoer foto’s van vrouwen uit de sociale media en vrouwenportretten van oude schilderijen/fresco’s. DELFIE creëert daar een ‘agent’ mee, een fictief mens die een selfie maakt en orakelt door de tekst en de asemische gebaren in het beeld.
– de kliederingen zijn het resultaat van volstrekt myope bewegingen, dus verwacht geen gelijkende portretten!
– bekijk alle delfies in een google doc:

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.