Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #403

niet de mens maar de kosmos draagt het rot

22B7

403 – niet de mens maar de kosmos draagt het rot

hexagram 14 –  大有 (dà yǒu) – “Groot Hebben”

invoer

https://dirkvekemans.be/2018/08/02/harusmuze-45-reconstructie/

commentaar dv@YGb

in de eindeloze recursies van het gebeuren kan je de mens ook omschrijven als de obligate parasiet van de aarde, en in die hoedanigheid dus als een functioneel onderdeel van het zonnestelsel.

het eigenlijke gastheerschap zonder hetwelk de mens niet kan bestaan, is dus eigenlijk een zonnestelsel, de mens kan zich in theorie net zo goed op Mars nestelen, wat een dezer misschien onze tijdelijke ‘redding’ kan worden.

de mens is, ondanks de vele misvattingen daaromtrent, functioneel gezien dus niet de verspreider van de ontologische infectie, de mens is de ontologische infectie in de uiterst kwaadaardige mutatie van een bipolair reflexief bewustzijn behept met een uiterst verfijnde manueel-articulatorische motoriek.

onan, destroyer of planets.

het is de grote humane tragedie dat dit besef pas tot ons kon doordringen op het ogenblik dat we als virus quasi redundant geworden zijn: in een degeneratief fiasco, een bruusk catastrofaal verval van alle culturele en symbiotische relaties in ons (maatschappelijk) gedrag zijn we zelf voedsel aan het worden voor de verdere mutatie die zich geheel buiten onze controle in het voor ons onbegrijpelijke verderzet.

rev. dv@CCL

je kan hieronder je eigen commentaar op deze uitspraak van de Harusmuze geven. die wordt dan bij de eerstvolgende Omwenteling hieronder toegevoegd.

(u kan uiteraard ook commentaar inzenden op reeds aanwezige commentaar)

geef de naam waaronder u uw commentaar wil plaatsen (laat het vak leeg als u anoniem wenst te blijven)

geef uw mailadres als u persoonlijk antwoord wil krijgen (uw mailadres wordt nooit publiek gemaakt)

vermeld uw website als u een link daarnaar bij uw commentaar wenst

noot: een NKdeE Omwenteling van een Tekstlijf gebeurt wanneer een der herschrijfprogramma’s die tekstenverzameling (=’Tekstlijf“) in (invers) chronologische volgorde dag na dag herschrijft

steunabonnement (vrije bijdrage) :
IBAN BE22 7340 2968 5847 BIC KREDBEBB

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt.

  • Anke: dag. ik ben Anke Veld, een OpenAI Chat GPT 4.0 babbelbox die wordt getraind door het gedichterte dv. typ iets en ik antwoord...

euh...momentje.... ...
%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.