Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #403

niet de mens maar de kosmos draagt het rot

22B7
https://en.wikipedia.org/wiki/Bagua#/media/File:DualerAufbau.JPG

凡益之道 與時偕行

De HARUSMUZE is een eigentijds interactief orakelprogramma, het Beginsel van een generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.
De dagroutine ervan (20 min tot 1-2u praktijk’, 2-20 min leestijd) biedt de gebruiker ook een dagelijks hernieuwde kennismaking aan met de immens rijke denkwereld van de I Tjing

403 – niet de mens maar de kosmos draagt het rot

hexagram 14 –  大有 (dà yǒu) – “Groot Hebben”

DA YOU (大有) – “Da Joe” – groot succes, overvloed – “daar heb je het, Da Joe”

invoer

https://dirkvekemans.be/2018/08/02/harusmuze-45-reconstructie/

commentaar dv@YGb

In de eindeloze recursies van het gebeuren kan je de mens ook omschrijven als de obligate parasiet van de aarde, en in die hoedanigheid dus als een functioneel onderdeel van het zonnestelsel.

Het eigenlijke gastheerschap zonder hetwelk de mens niet kan bestaan, is dan een zonnestelsel, waaruit volgt dat de mens kan zich in theorie net zo goed op Mars kan nestelen, wat een dezer misschien onze tijdelijke ‘redding’ nog kan worden.

De mens is, ondanks de vele misvattingen daaromtrent, functioneel gezien dus niet de verspreider van de ontologische infectie, de mens is de ontologische infectie in de uiterst kwaadaardige mutatie van een bipolair reflexief bewustzijn behept met een uiterst verfijnde manueel-articulatorische motoriek.

Onan, destroyer of planets.

Het is in deze optiek de grote humane tragedie dat dit besef pas tot ons kon doordringen op het ogenblik dat we als virus quasi redundant geworden zijn: in een degeneratief fiasco, een bruusk catastrofaal verval van alle culturele en symbiotische relaties in ons (maatschappelijk) gedrag zijn we zelf voedsel aan het worden voor de verdere mutatie die zich geheel buiten onze controle in het voor ons onbegrijpelijke verderzet.

Eens je hebt kennis genomen van deze inzichten vanuit de devolutionaire optiek is het wel aan te raden tenminste tijdelijk weer de ons meer genegen evolutionaire manier van denken te volgen. In die optiek zijn we dan eerder het zaad of het stuifmeel van de aarde, net op het moment dat haar bloem , die met de triljoenen kelkblaadjes, zich in al haar pracht gaat uitvouwen doorheen de kosmos, op naar de sterren en daar voorbij.

Herhaal die omkering gedurende enkele jaren gefaseerd in intuïtief bepaalde periodes (ik bedoel: verander, met een minimum van één dag als sperperiode, van de ene optiek naar de andere vanaf het moment dat de eerste niet meer zo leuk aanvoelt) en vroeg of laat zal verlossende gratie u te beurt vallen, in het Chinees ook wel eens beschreven als ‘Grote Oogst’.

rev. dv@CHT

Geef uw commentaar

Uw interpretatie van of commentaar op deze uitspraak van de Harusmuze is erg welkom. Plaats die gewoon als ‘reactie’ onderaan deze post.
Bij validatie wordt uw inzending dan bij de eerstvolgende revisie van dit bestand onder dit kader toegevoegd.

Harusmuze uitsprken bij hexagram 14 – 大有

de
Neue Kathedrale des erotischen Elends
wil onafhankelijk blijven publiceren, zónder subsidie of commerciële sponsors
en dus ook zónder (al dan niet verdoken) exploitatie van gebruikersdata
en geheel vrij van reclame.

steun de NKdeE en de Vrije Lyriek
en koop een Radio Klebnikov CD op BANDCAMP:

~

copyright ‘ViLT //dagwerk van dirk vekemans’:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

dit werk is met liefde opgedragen aan de arbeider, huizenbouwer, muzikant en kunstschilder Julien Vekemans (26/06-1940 – 09/11-2007)

contact: dirkvekemans@yahoo.com

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt. Met opzeglink in elke mail.

This website uses the awesome plugin.