Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #384

van wat van jou is kan je niets geven

22B3

384 – van wat van jou is kan je niets geven

hexagram 30 –    (lí) – “Stralen”

https://en.wikipedia.org/wiki/Bagua#/media/File:DualerAufbau.JPG

凡益之道 與時偕行

De HARUSMUZE is een eigentijds interactief orakelprogramma, het Beginsel van een generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.
De dagroutine ervan (20 min tot 1-2u praktijk’, 2-20 min leestijd) biedt de gebruiker ook een dagelijks hernieuwde kennismaking aan met de immens rijke denkwereld van de I Tjing

input

https://dirkvekemans.be/2018/08/20/harusmuze-64/

commentaar

het ware geschenk is een gave die je nooit kan hebben, enkel doorgeven. wanneer je het geschenk ontvangt bestaat het krijgen ervan in het aanvaarden en het doorgeven ervan aan jezelf, die plaatsen in jouw gebeuren die de liefde ervan nodig hebben en aan de ander, want net als elektriciteit moet liefde kunnen stromen of je voelt ze niet. en zolang je jezelf de ontvangen liefde niet gunt, kan ze niet verder stromen, want dan ben je een soort weerstand.

de kunst van het geven bestaat er dan wellicht in om vooraleer je iets geeft het volledig zelf aanvaard te hebben als iets dat je nooit hebben kan, zodat je niets ervan nog nodig hebt en het naadloos kan laten aansluiten bij wat je ontvangen hebt, dat ook net zo vrij was van hebben, omdat je anders enkel wat narigheid kreeg waar je niks aan hebben kan.

de kunst van krijgen bestaat uit dankbaarheid niet voor wat je krijgt maar voor wat de ander heeft kunnen ontvangen en koesteren als iets dat kan gegeven worden, als een gave. jouw dankbaarheid is de appreciatie van de ander.

zolang wat je geeft van jou is in je hoofd, kan je het niet geven, want het geven kijkt enkel naar de ander om zichzelf te zien oplossen in het stralen van een samenkomst. alles wat je van jezelf geeft is brol, niet echt een geven, zegt de Harusmuze, maar een dumpen van dat waar je vanaf wil.

wat je echt geeft is waar je zelf nooit genoeg van kan krijgen omdat je het niet hebben wil maar enkel geven.

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.