Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #368

22B31

368 – bidden faciliteert het geven, niet het krijgen

hexagram 53  (jiàn) – “Indringen”

de HARUSMUZE is een eigentijds orakel, een NKdeE schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing. het programma heeft 520 (?) orakelspreuken als uitvoer, maar die zijn zelf nog aan verandering onderhevig.

input

https://dirkvekemans.be/2018/09/05/harusmuze-80/

commentaar

iets dat je krijgt is een toename, groei van jouw individualiteit, jouw afzondering en een afname van jouw specificiteit, het unieke van jouw gebeuren in het Gebeuren.
alleen door iets te geven, iets dat specifiek van jou is, waar jij waarde aan hebt gehecht, waar jij emotioneel bij betrokken bent, verhoog je wat er specifiek aan jou is in het Gebeuren, wat jij kan betekenen breidt zich dan uit, jouw licht schijnt voor de ander.
krijgen doe je enkel wat de ander teveel heeft, meestal in ruil voor waar de ander gebrek aan heeft, tenzij het een geschenk is van een Kathedraalgangster die heel erg snode gemerkt heeft wat jouw behoefte is en daarvan zelfs afstand van zal doen als zij het niet echt te veel, maar ook niet absoluut nodig heeft.

Kathedraalgangsters* hebben dat nou eenmaal, die breiden hun specificiteit liever uit dan dat ze die ingeperkt zien: het zijn obstinate afgevers, koppige opgevers, infiltrerende weggevers, toonaangevende ingevers en virale uitgevers.

het individu dat jij bent, de ego, het ikje is het overschotje dat achterblijft als je sterft, de lege rol die je in de samenleving vervulde. men treurt niet om dat individu dan, maar om het specifieke van jouw invulling daarvan, hoe je lachte als je blij was omdat je iemand zag die je had gemist, het soort licht dat je gaf in de ogen van de ander.

het specifieke is tijdloos omdat het eenmalig is, eeuwig omdat het nooit meer terugkomt. het individu is nooit mooi zoals een kleur op zich niet mooi kan zijn: een kleur is mooi t.o.v. andere kleuren, een kleur op zich is een kleur, niet meer, zoals een ik op zich een ik is.

dat blauwe daar, van haar jurk tegen het oker van haar getaande huid, dat is mooi. en jij, nu je lacht omdat je net heel even dat unieke was dat je aan jezelf kon geven, voor altijd, in de woorden die je kreeg van mij, die nergens meer is.

*een Kathedraalgangster is de ster van een van de ontelbare gangen doorheen de Neue Kathedrale des erotischen Elends: aja, er zijn zoveel gangen als er bezoekers zijn en elke gang heeft haar ster. ’t Zijn gangsters, ja…

scève

Lors que Phebus de Thetys se depart,
Apparoissant dessus nostre Orizon,
Aux patientz apporte une grand’ part,
Si non le tout, d’entiere guerison:
Et amoindrit, aumoins, la languison,
Et les douleurs, que la nuict leur augmente.
Tout en ce point ma peine vehemente
Se diminue au cler de sa presence:
Et de mes maulx s’appaise la tourmente,
Que me causoit l’obscur de son absence.

Geef een reactie