Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #366

’t godenrot roteert in gouden monden

366 – ’t godenrot roteert in gouden monden

hexagram 63 – 既濟 (jì jì) – “Na de Voleinding”

Chi Chi (既濟) – “Tsji Tsji” – voltooiing, afgerond – “Tsji Tsji betekent voltooiing”

https://en.wikipedia.org/wiki/Bagua#/media/File:DualerAufbau.JPG

凡益之道 與時偕行

De HARUSMUZE is een eigentijds interactief orakelprogramma, het Beginsel van een generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.
De dagroutine ervan (20 min tot 1-2u praktijk’, 2-20 min leestijd) biedt de gebruiker ook een dagelijks hernieuwde kennismaking aan met de immens rijke denkwereld van de I Tjing

input

https://dirkvekemans.be/2018/09/07/harusmuze-82/

commentaar dv@YFS

religieus gedrag verdwijnt niet met de verbeurdverklaring van het sacrale, het doet wat elk gedrag doet wanneer het zich verhinderd ziet in de ‘vrije uitloop’: het muteert.

het muterende gedrag zal alle verhinderde functies pogen over te schrijven naar bewegingen binnen het aanvaardbare. simultaan zal de expressie van het gedrag, het uiterlijke worden gerecupereerd en, hoewel het nu geheel ontdaan is van de eigenlijke functie, worden geclaimd als rechtvaardiging voor de toe-eigening van de lonende routine van het afgestorven gedrag.

de patriarchale auteursfunctie, bijvoorbeeld, berustte gans op de aardse distributie van de goddelijke ‘auctoritas‘. als bij een woekerende klimop tegen de gevels van onze samenlevingen zijn de hoofdtakken daarvan bij de wortel doorgeknipt. gezien de omvang van de woeker duurt het wel wat, maar au fond gaat de verrotting vanaf dan vrij snel.

daar waar de wildgroei geïnstitutionaliseerd is, lijkt zij aanvankelijk nog verder te kunnen floreren. ten slotte is er zoveel bloedgeld doorgepompt dat er wel enige vorm van autonome werking is ontstaan. we denken aan onze universiteiten bv, die zich als een duizendkoppig monster in het bedrijfsleven hebben geënt, en nu de culturele gezags-basis verdwenen is, op eender welke wijze aan bloed tracht te komen. de rotte slierten gezags-spraak floreren dan in gouden monden.

de kwantitatieve reductie van elke kwaliteit die deze ‘organen’ ooit bezaten is meteen argument voor haar fundering als auto-recursief gezag: “wij zijn universiteit omdat we universiteit zijn”. bij onze schrijvers is de kous even rap af: “wij zijn auteur omdat wij auteur zijn”.

elke bevraging daarvan kan enkel als aanval worden geïnterpreteerd. so it goes: cirkelredeneringen zijn nu eenmaal latent vicieus, en vol-kwaadaardig bij detectie.

soit: de autonomisering van restprocessen is dus typerend voor elke verrotting. zulks continueert tot gans het ‘lijf’ aldus verteerd is en het geheel teruggebracht is tot nutriënten voor andere organismen. lang duurt het nooit.

weet: het is niet ongewoon bij verrotting van een lijk dat men soms denkt de persoon nog zien te bewegen. het betreft dan meestal, verschuivingen, inwendige verzakkingen, die een erger stadium van het rot prepareren.

Geef uw commentaar

Uw interpretatie van of commentaar op deze uitspraak van de Harusmuze is erg welkom. Plaats die gewoon als ‘reactie’ onderaan deze post.
Bij validatie wordt uw inzending dan bij de eerstvolgende revisie van dit bestand onder dit kader toegevoegd.

~

copyright ‘ViLT //dagwerk van dirk vekemans’:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

dit werk is met liefde opgedragen aan de arbeider, huizenbouwer, muzikant en kunstschilder Julien Vekemans (26/06-1940 – 09/11-2007)

contact: dirkvekemans@yahoo.com

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt. Met opzeglink in elke mail.

de
Neue Kathedrale des erotischen Elends
wil onafhankelijk blijven publiceren, zónder subsidie of commerciële sponsors
en dus ook zónder (al dan niet verdoken) exploitatie van gebruikersdata
en geheel vrij van reclame.

steun de NKdeE en de Vrije Lyriek
en koop een Radio Klebnikov CD op BANDCAMP:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.