Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #309

de dingen dwingen de mensen te liegen

//zuinigheid is het privilege van de rijken 
https://en.wikipedia.org/wiki/Bagua#/media/File:DualerAufbau.JPG

凡益之道 與時偕行

De HARUSMUZE is een eigentijds interactief orakelprogramma, het Beginsel van een generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.
De dagroutine ervan (20 min tot 1-2u praktijk’, 2-20 min leestijd) biedt de gebruiker ook een dagelijks hernieuwde kennismaking aan met de immens rijke denkwereld van de I Tjing

309 – de dingen dwingen de mensen te liegen

hexagram 18 –   (gǔ) – ‘Gif – Remedie’

GU (蠱) – “Guu” – bedrog, vergiftiging – “Guu is niet goed voor de gloed”

input

https://dirkvekemans.be/2018/11/03/harusmuze-139/

commentaar dv@YDW

Van kindsbeen af wordt elke mens ingewikkeld in de double bind van het Hebben en het Zijn: de liefde die gebeurt, wordt al te snel vertaald naar liefde die gegeven en derhalve dan ook maar meteen gekregen is. Maar de gift van de liefde gebeurt in het moment en heeft noch verleden, nog toekomst.

In de taal echter wordt wat gegeven is meteen ook een Ding, en daar de liefde het individu doet gebeuren, is wat het ego is, eens het als dusdanig is benoemd, aanvaard en gekoesterd, wat het is. Het is wat het is: een ‘ego’, een ‘ik ben’, dat dus gegeven was en daardoor schuldplichtig aan zijn eigen oorsprong, zijn Zijn, dat uiteraard een verlaten was, hoezeer het daartoe ook gedwongen was, toen het nog niet geboren was. Elk kind wordt aldus beladen met de schuld van de eigen geboorte.

Het Kapitaal is de natuurkracht die zich middels de taal die leugen, die inwikkeling van het gebeuren in de fictie van het Zijn, steeds opnieuw tot Waarheid maakt, want het Zijn en Dingen is alles wat we Hebben, niets dus dan een kapitale leugen, de vergelding van het Zijn.

rev. dv@CHO

Geef uw commentaar

Uw interpretatie van of commentaar op deze uitspraak van de Harusmuze is erg welkom. Plaats die gewoon als ‘reactie’ onderaan deze post.
Bij validatie wordt uw inzending dan bij de eerstvolgende revisie van dit bestand onder dit kader toegevoegd.

Harusmuze-uitspraken bij hexagram 18

~

copyright ‘ViLT //dagwerk van dirk vekemans’:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

contact: dirkvekemans@yahoo.com

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt. Met opzeglink in elke mail.

de
Neue Kathedrale des erotischen Elends
wil onafhankelijk blijven publiceren, zónder subsidie of commerciële sponsors
en dus ook zónder (al dan niet verdoken) exploitatie van gebruikersdata
en geheel vrij van reclame.

steun de NKdeE en de Vrije Lyriek
en koop een Radio Klebnikov CD op BANDCAMP:

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.