Categorieën
lyriek

weerom geblokkeerd op Facebook

Knipsel

voor de tweede keer op korte tijd en nu voor een periode van 7 dagen wordt mijn account op Facebook geblokkeerd omdat een bericht ‘nudity’ bevatte : een van de collage’s bij ‘La Vie Sexuelle de Charles Baudelaire’ bevatte inderdaad nog wat naakt, ochottekes.

Ik was voor datzelfde bericht (van 8/8/2018) al ’s voor drie dagen gestraft, nu nog ’s en straffer omdat het ook op mijn auteurspagina nog stond (op mijn ’tijdlijn’ had ik het al weggehaald, daar is het nu ook weg, blijkbaar?). Heeft iemand dat gemeld, want de automatische detectie werkt niet voor oude berichten? De attentieeconomie kan uiteraard niet zonder klikspaancultuur.

Ik blijf vinden dat het uitbouwen van een sociaal netwerk via internet een kerntaak zou moeten zijn van de overheid en niet van exploiterende bedrijven, maar ik mag dat nu zeven dagen lang zo goed als monddood vinden.

Ik had maar braafjes bundeltjes moeten schrijven zoals het hoort voor een dichtertje. Tot zover het internet als vrijhaven voor de hedendaags auteur, ga terug naar Start u ontvangt geen subsidie van de schuddebuikende Bank en volgaarne een meewarig lachje van uw nette collega’s die wel wisten hoe het hoort.

“Not with a bang but with a whimper.”

*

All Resistence is Futile

 

laathetweten

Verzet aantekenen tegen deze abrupte en ononderzochte beslissing wordt wel aangeboden (zie hierboven) maar werkt dan gewoon niet. Ik wil dit aanbrengen via die ‘laat het ons weten‘ – link:

“Ik was eerder al drie dagen geblokkeerd voor hetzelfde bericht, een link naar een WordPressbericht waarbij ik inderdaad niet opgemerkt had dat er een naakte vrouw in de (artistieke) collage stond. Dat bericht heb ik dan ook verwijderd. Hetzelfde WordPress bericht werd ook automatisch gelinkt op mijn auteurspagina op FB, daar had ik niet aan gedacht omdat het prentje daar blijkbaar ook geen aanstoot gaf.
Ik heb dus zeker geen bewuste tweede inbreuk gepleegd op de community-richtlijnen die ik verder ook 100% eerbiedig.”

maar als ik dan op Verzenden  klik, krijg ik steevast deze respons:

konnietwordenverwerkt

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.