Categorieën
Grafiek Kathedraalse Leer Schoonschrift

NKdeE Letterkaartjes q

“NKdeE A6 Letterkaartje q”
dv2017 ink, pencil & bister on folded A5 paper (actual size =A6) – €15
not a copy original handmade unique piece of creative trash!

q was als hiëroglief niet meer dan een zandheuvel, het teken stond voor de gutturale occlusief [q], een klank die in de talen van het midden-oosten populair bleef maar elders, bij de grieken met name, als foneem verdween. bij de feniciêrs werd het een qoph, een benaming die in het hebreeuws gelinkt werd aan hun woord voor aap qôph, symbool voor de wijsheid daar, maar, voor ons misschien minder evident, men zag er ook een dubbele sikkel in, zodat het in vrije associatie met de klank ook het hakken en het kappen opriep, en wie weet, misschien ook het rollen van hoofden richting hoofdenoogstmand.

in romeinse opschriften en tot ver daarna is de q als letter altijd een ’touch of class’ geweest, de uitlopende staart liep soms tot ver onder de volgende letters uit in sierlijke zwaaien, misschien dat daarom sommigen meewarig het hoofd blijven schudden bij het uitschrijven van kwitanties terwijl het eervol achterlaten van de kwijtgescholden schuld tot beter gediend was met een stijlvolle quote dat men quitte was.

in rome zou je met q legionairs toch al een legertje van 500 man hebben, met een streepje erboven was je met 500000 strijdlustigen een militaire grootmacht.

die Q in de fameuze formule SPQR? gewoon een verbindingsteken, niet meer dan een ampersand-variant, want het geheel staat voor senatus populusque romanum: de senaat & het volk van rome.

qua zijn is er niets

‘niets bestaat’, dat wisten we al, en straks komen we ook nog te weten dat ‘zijn’ niet meer is dan een hulpwerkwoord, dus met de neo-kathedraalse ontologie ben je vrij vlug klaar.

het ‘zijn’ wordt gezien als een falsificatie van de wereld, want het is altijd een reductie daarvan tot een bespreekbare wereld, terwijl het overgrote deel van de wereld voor de mens onbegrijpelijk en dus ook onbespreekbaar is. de reductie is foutief omdat achter de gedachtenbeweging die het ‘zijn’ oproept ( de conceptuele initiatie ervan) altijd een vorm van speculatie geponeerd wordt als iets dat het geval is, los van de bespreekbaarheid ervan. lang leve de speculatie maar wel speculatie qua speculatie en niet qua zijn, graag, want voor je het weet worden invasieve en repressieve reïficaties (verdingelijkingen) goedgepraat op hun zijnsgrond en heeft enkel dat nog recht op bestaan wat binnen de arboriserende categoriën van stasisfreak aristoteles gevat kan worden.

vaak wordt de wiskunde geponeerd als ultieme zijnsgrond, maar los van de n-completeness daarvan is het niet zozeer de vraag óf de mathesis bestaat maar wanneer ze bestaat, om maar te zwijgen van de vraag wie er welk zijn daarvan nodig heeft om welke ideologie na het failliet daarvan terug in de filosofie binnen te smokkelen…

neen dank u, laat maar zijn, dat zijn, want zodra er een gedachte een ding moet zijn, staat er altijd wel iemand klaar om het te willen hebben. hebben hebben hebben.

IMG_20170708_0002
de kaartjes-q nu met meridianen

Creatief Afval getoond in blogposts met het label ‘te koop’ kan u kopen aan de vermelde prijs om de creatieve praktijk van Afhankelijk Auteur Dirk Vekemans te ondersteunen.

De werken worden na ontvangst van betaling gratis opgestuurd (naar een adres binnen de BENELUX) en zijn voorzien van een echtheidscertificaat PCAE 1.1.
Mail naar dirkvekemans_at_yahoo.com voor de afhandeling.

U kan het Afval na ontvangst zonder enige plichtplegingen op autonome wijze (verder) recycleren.

Bedankt alvast! Viert de Vrije Lyriek!

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.