Categorieën
lyriek

pas

donkerdamedieperdrab

Ik wou dat ik in u verdwijnen kon
Die gedachte, toen u weg was, toen u
Deed alsof er iets hier, bij ons begon,
De toekomst vol zou zijn van mij & u,
Dat al het zingen ons betrof, maar nu
Ben ik het lied van die gedachte, stil,
Vergeten in het schone dat ik wil.
Ik wou dat ik in u verdwenen was,
Er is het rot, & dan die nare gil.
Er is herinnering, maar niets geeft pas.

DAPHNE (werktitel) is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.