Categorieën
lyriek

alles

voor kristel

bister010

 

Ik ben ontdaan van mijn verlangen, nu
Er is bloed op mijn handen, er is gas
Dat vraagt naar gevaar, er is gebrek aan u
Een lijf dat niet rust, een geest die er was
Een geweten van de genomen pas.
Mijn handen dwalen in jouw zilte woud
Mijn gedachten maken jou stil & koud
Ik roer de kennis  open die ik mis
Ik word die samenzang, ik word zo oud
Ik braak op de piano: alles is.

 

DIANA  is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.