Categorieën
lyriek

geluid

LO_2008_014

Er is iets in mijn geweten dat niet
Geweten is. Er is de zwarte grond
Alwaar ik mij bij deernis achterliet,
De waarheid was een al te makke hond,
Droesem in de bron, heel erg ongezond.
Wij weten ons met falen aangedaan
Zonder ons was niets, wij zijn dit bestaan.
Ik wil het blanke, slechts, jouw naakte huid
Mijn hand is niets, mijn wil is wet. Komaan:
Ik maak in jou van goden het geluid.
DAPHNE (voorheen DIANA) is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.