Categorieën
lyriek

euthanasie

soylent green

De woorden slaan hun zin aan van geweld
De stilte is  stil, verbroken door zin
& Alles was op leegte  ingesteld
Er is nu plotse nood aan tijdsgewin
Het einde staat zo na aan het begin.
Ik sla mijn vleugels rond jouw naakte huid
Ik berg jouw lijden in een mooi geluid
Ik streel het trillen dat dan overgaat
In tijdeloos bestaan: jij wil eruit.
Jij was een mens maar nu ben jij te laat.

DIANA  is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.