Categorieën
lyriek

deken

MLEFITV007

Ik trek jouw dode letters over mij,
Ik stop de doos  herinnering erbij,
Ik laat mij overal verstaan & vrij,
& Alle letters vreten jij & mij.
& Alles waait dan weg voor ons voorbij.
Mijn handen zagen god voor jou, voor mij,
Ik was jouw spook, ik ging jou door, voorbij,
Maar nu heeft zich het schip aan jou herkend.
  Jij was als zon: licht rees & zonk bij mij,
Zonk zo dat jij nu zon & maan ontkent.

 

 

DIANA  is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.