Categorieën
LAIS

lot

Er is wat er is, het is obstakel
Omdat er niets is dat werkelijk  is
& Alles is slechts hier als tentakel
Om niets te voelen, dat werkelijk is,
Zoals een meester kijkt naar zijn gemis.
  Ik ben een leerling van het ergste soort:
Ik heb de deugd in elke kiem gesmoord.
  Ik pulk het schone van jouw beeld in mij:
Jij hebt mij met die drang verstoord,
Ik denk aan lijf & daad & dat ben jij.

 

 

 

 

LYLIA, een reeks van 449 dizains is een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd).

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.