Categorieën
LAIS

hard

Er is vraag naar meer lyriek op de straat:
Het vuilnis gibbert & het blauw verschiet.
  De geraamde dames staan stijf van haat
& Stuurs de kleurling weet het, weet het niet,
Hij rochelt op het schone van mijn lied.
  Er is vraag naar meer lyriek op de straat:
Ik weet het maar ik ben helaas te laat,
Te duur, te moeilijk, overal gehaat,
Omdat ik noem waar u zo hard op staat:
De leugen van het schone in uw straat.

LYLIA, een reeks van 449 dizains is een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd).

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.