Categorieën
LAIS

verwijdering

Omdat ik hier ben, ben ik daar, bij jou
Omdat ik  nu niets voel, ruik ik jouw huid
Omdat ik niets weet, ben ik jou trouw,
Omdat ik niets hoor, ben jij het geluid
Van zeeën, van sterren, ‘n  hemelse vrouw
In de nacht van mijn niets. Toekomst van iets
Dat ik grijpen wil, maar ik begrijp niets
Van jouw tover, want ik ben hier, niet daar
Ik dwaal in mijzelf rondom jou & het niets
Is niet erg, het is iets, want jij bent daar.

LYLIA, een reeks van 449 dizains is een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd).

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.