Categorieën
LAIS

ongeduld

i.m. julien vekemans  9/11/2007

Het is november & het weer is goed,
Er heeft nog nooit zo’n late zon gestaan,
De markten zakken & de euro bloedt,
Dit is een hoogtepunt in ons bestaan,
Het kan alleen maar naar beneden gaan.
Ik weet niet goed wat ik nog zeggen kan,
Vader, het was zo simpel daar & dan:
Van al het slechte gaf ik jou de schuld
& Ging het goed dan vond je mij de man.
& Nu dit hier. Ik haat mijn ongeduld.

 

noot: LYLIA, een reeks van 449 dizains is een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.