Categorieën
Links - publicaties Lopende zaken

Vuurkraal

Vanuit het wegens laaiende lentezon quasi onbereikbare Antwerpse bereikt ons het volgende bericht (voor 14-jarigen of ouder):

Edelbesten,

we leven in een tijd waar vele lezers hapklare psychologie en emotie op het bord willen; we hollen de tijd achterna, er moet gescoord worden mààr er is ook een uiterst merkwaardige (adolescenten)roman die zich tegen deze mallemolen/eventwereld verzet, héél anders dan het vorige veel bekroonde en gelezen ‘Dolores!’: het fonkelfilmische ‘VUURKRAAL’ (uitg. Van Goor) over (= hoofdpersonage:) een laatmiddeleeuws speelliedengezelschap dat Vlaanderen en Frankrijk doorkruist, outcasts met levenslust ondanks alles. Geen grote maar een kleine geschiedenis, vanuit vrouwelijk standpunt ditmaal. Over omgaan met verlies,… Spanning niet in de kicks maar in de mooie passages en Noëlla weet op het einde alle koorden samen te trekken wat diepe ontroering oplevert, tenminste voor wie fijngevoelige schotelantennes heeft. Ik zou u ook mijn luiken openende bloemlezing-b u n d e l ‘De reis naar Inframundo’ (Prometheus) kunnen aanbevelen, een heel andere leesevaring dan voorheen en gewis luiken openend, maar zeg/mail/LinkedIn het voort (doch horen wil wie HOORT): stap zelf in de sprookspreekwereld van VUURKRAAL. Betovering voor wie nog kan ‘reizen in het hoofd’… Uw bétere pensioenspaarplantip, en, serieus: een mijlpaal.

Voordracht 25/3 15:15-17:15 in het Begijnhof in ‘La Caravane’ te Brussel zie www.passaporta.be in ‘Vuurkraal’-stylee

dank voor uw welwillende aandacht en een goéde wind in ùw zeieln,

Peter H2 www.antwerpen.be/boekenstad (klik ‘Stadsdichter’)
lid van het dolende, tweetalige verteltheater van www.madametoutou.be

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.