Categorieën
LAIS Schoonschrift

NKdeE Schoonschrift CWE001 – als

“NKdeE Schoonschrift, CWE001 – als (Dutch: if, when)”

dv, 2010, bister en potlood op papier, 16,37 x 22,37 cm, 800 pixels hoog

CWE staat voor Close Writing Exercise, & de term refereert uiteraard naar de  Merlynse praktijk van de Close reading uit de jaren ’60. Het Close writen van een tekst houdt in dat je, gebruikmakende van het ondertussen terdege geïnitieerde NKdeE Schoonschrift, een bestaande tekst qua tekst, los van enige context, narratieve pre-tekst of interpretatieve sub-tekst op een uiterst intensieve manier gaat ‘grafologisch sonoriseren’ in een reeks NKdeE Schoonschrift prints, geproduceerd door de enige momenteel in leven zijnde, gekwalificeerde  NKdeE Schoonschrift Schrijver, ene dv uit Kessel-Lo.

Als tekst voor deze eerste, allicht historische,  sonografieke weergave van een lyrische tekst, werd gekozen voor een dizain uit het simultaan lopende NKdeE LYLIA-programma.

Geef een reactie

NL EN FR RU ZH-CN AM
%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.