Categorieën
Kathedraalse Leer

enkele gedachten net na vaderdag (2)

 • Antjie Krog zei vannacht, tijdens een uitzending van Lichtpunt (je weet wel die dingen van het Humanistisch Verbond die enkel nog op ontieglijke uren kunnen – jongens wake up en zet die dingen achteraf gewoon online!), enkele dingen die verdacht veel op Neo-Kathedraals Gedachtegoed leken. Haar stijl van interviews weggeven was ook verbluffend effectief: ze antwoordde steevast pardoef naast de vaak infantiele vragen en ging gewoon door met het weergeven van haar onverstoorbare gedachtegang. Ze heeft het dóór, deze dame.
  • Een van haar uitspraken: “schrijven als creatieve daad heeft niks te betekenen als het niet een risico inhoudt“.
   • Ze weet waarover ze praat (remember Apartheid)
   • De logische afloop van deze Gedachtegang is dat wat hier voor Literatuur doorgaat, gewoon commerciële eenheidsdrek is. Het denken in producten leidt onherroepelijk naar producten: commerciële eenheidsdrek, dus.
   • Ik weet ondertussen ook waarover ik praat (koop ’s een schilderijtje verdomme, ik verhonger hier zowat)
   • Ik herinner mij een uitspraak van een schrijvertje tijdens het laatste publieke optreden van de betreurde Kamiel Van Hole. Hij richtte zich tot een ander schrijvertje dat net één of andere uilenprijs had gewonnen en sprak de Wijze Woorden: “Zie je wel, Xxxx, iedereen kan Winnen, als je maar lang genoeg doorgaat”.
    • Als je blijft kakken, glijdt op een dag je gladde drol wel in het juiste sleufje.

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.