Categorieën
Lopende zaken

President Peter I

Stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen op KLEBNIKOV CARNAVAL 2009

[foto © Cis Van Nijverseel 2009]

Heden bereikt ons het geweldige nieuws dat Peter Holvoet-Hanssen de nieuwe Stadsdichter van Antwerpen wordt.

Onze mooiste stad zal een jaar lang bezongen worden door onze grootste lyricus! De schepen stromen toe, de bruggen wijken, de pleinen vullen zich, duizenden zielen bieden zich in hunne afvallige lijven aan ter reiniging, de dichter spreekt, de beiaard zingt, de Kathedraal rijst hoog van trots & vangt de zonnestralen. Heel de stad baadt in de zachte gloed van de Vrije Lyriek. De winter gooit pro forma noch met vuile sneeuw & hagel, maar hij maakt geen kans: de lente is tot in de fundamenten aangestoken, het strompelen wordt stappen, rennen, lopen: er is weer Doel, de Schoonheid is herboren & alle mannen, vrouwen blazen Liefde naar hun kinders hoog van den lyrieke toren!

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.