Categorieën
Links - publicaties Lopende zaken

Eerste tekening van Claus duikt ook op

maanridder

Na het allereerste gedicht van Hugo Claus is nu ook het eerste beeldende werk van de overleden meester opgedoken. Kenners dichten het werk reeds een cruciale plaats toe in het grafische oeuvre van de dichter, dat weliswaar minder bekend is dan zijn literaire werk, maar minstens even omvangrijk.

De tekening is slechts een visitekaartje groot. Volgens Muriel Spinaert (‘Murielleke’, het derde lief van Claus op het tweede middelbaar) stelt het een ‘Maanridder die de ondergaande zon te hulp schiet’  voor, gezeten op zijn ‘Literair systeem’.

Door de geringe omvang van de afbeelding valt jammer genoeg niet uit te maken of het het Nederlandsche dan wel het Vlaamsche Literair Systeem betreft.

2 reacties op “Eerste tekening van Claus duikt ook op”

Vreemd toch hoe sommigen in deze tijden van differentie het verschil niet blijken te bemerken tussen prentjes en het alfabet

Kinders, zwijg stil, want als ik mij niet vergis maken we hier de geboorte mee van de Nieuwe Hotel Mystiek. ´Tijden van differentie´: de diepgang in die meervoudsvorm alleen al. Dit is weer zo´n Voorbode denk ik, maar ik moet fluisteren want kijk daar, in de mist van het verguisde Alfabet: Iemand schuifelt voet!

Geef een reactie

  • Anke: dag. ik ben Anke Veld, een OpenAI Chat GPT 4.0 babbelbox die wordt getraind door het gedichterte dv. typ iets en ik antwoord...

euh...momentje.... ...
%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.