Categorieën
Links - publicaties Lopende zaken

Eerste tekening van Claus duikt ook op

maanridder

Na het allereerste gedicht van Hugo Claus is nu ook het eerste beeldende werk van de overleden meester opgedoken. Kenners dichten het werk reeds een cruciale plaats toe in het grafische oeuvre van de dichter, dat weliswaar minder bekend is dan zijn literaire werk, maar minstens even omvangrijk.

De tekening is slechts een visitekaartje groot. Volgens Muriel Spinaert (‘Murielleke’, het derde lief van Claus op het tweede middelbaar) stelt het een ‘Maanridder die de ondergaande zon te hulp schiet’  voor, gezeten op zijn ‘Literair systeem’.

Door de geringe omvang van de afbeelding valt jammer genoeg niet uit te maken of het het Nederlandsche dan wel het Vlaamsche Literair Systeem betreft.

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.