Categorieën
Lopende zaken

Rommelpotje

’t Is wel wat interessantjes allemaal wat ik hier en elders doe, maar eigenlijk brouw ik er niks van. Schrijven kan ik al helemaal niet. En ik ben teveel ik, dat kan niet goed komen.

Dat vindt alleszins het Vlaams Fonds voor de Letteren. Hier hun motivering voor het weigeren van subsidie:

“Hoewel het dossier enkele interessante ideeën bevat, ontbreekt het ViLTNET aan duidelijke doelstellingen. De huidige website is onoverzichtelijk en moeilijk leesbaar. Het VFL heeft de indruk dat de initiatiefnemer eerder technisch dan literair-inhoudelijk onderlegd is. Dat de keuzes gemaakt worden door slechts één persoon en bijgevolg gekleurd zijn door een persoonlijke literaire visie geeft te weinig vertrouwen voor het behalen van voldoende hoge kwaliteit.”

Gelukkig hebben we het VFL om de literaire visie onpersoonlijk, oninteressant, desastreus dan wel onbestaande te houden. Gelukkig krijgen we via het VFL wél de 824ste gesubsidieerde vertaling van Les Fleurs du Mal en blijft, mede dankzij hun beschermende zorgen, ons het navrante werk van zo’n embetanterik als Henri Michaux bespaard, ne vuile Waal nota bene.

En andere knoeiers die een offerte voor opmaak en programmatie kunnen voorleggen ( een offerte door mij als webbouwer dan, ter goeder trouw opgemaakt nota bene: ’t is daarom dat ze zeggen dat ik wel technisch onderlegd ben, waarschijnlijk- als je er geld voor vraagt dan zal het wel goed zijn) die krijgen natuurlijk wél subsidie, zelfs al gebeurt er nadien noppes met die offerte. Die mensen hun persoonlijke visie kleurt immers niks, die strijken alleen maar de centen op en laten anderen het werk doen.

Hieronder een link naar het dossier dat ik indiende. Dat was waarschijnlijk ook ‘onoverzichtelijk en moeilijk leesbaar’ want daar werd ongeveer alles wat in deze motivering staat totaal tegengesproken. Behalve dat ik niet kan schrijven natuurlijk, dat kon ik helaas niet verbergen.

Download het dossier ( in pdf):viltnet_vfl

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.