Categorieën
Lopende zaken

Benefiet Radio Scorpio

>>> Veiling Scorpio-objecten op E-bay loopt nu af!!

Radio Scorpio 106 FM, ’s lands oudste vrije radio, lanceert in de maanden mei en juni een grootscheepse benefietactie. De bedoeling is om de alternatieve zender, die uitsluitend op vrijwilligers werkt en geen inkomsten haalt uit reclame, een structurele financiële injectie te geven. Twee verhuizingen in de recente geschiedenis van Scorpio zorgden immers voor een zware financiële aderlating.

Ondertussen heeft Radio Scorpio wel een vaste stek gevonden in de gebouwen van het Leuvense kunstencentrum Stuk. De vzw acht de tijd rijp om de last uit het verleden definitief af te schudden, zodat ze de nodige investeringen kan doen om aan nieuwe behoeften van haar luisteraars te voldoen. Een prioritair project is internetradio; de vraag om Scorpio te ontvangen strekt zich immers ver buiten de Leuvense regio uit.

Verschillende evenementen worden georganiseerd om geld in het laatje te brengen. Scorpio draait in de eerste plaats om (alternatieve) muziek, wat zich uit in verschillende fuiven en benefietoptredens ten voordele van Scorpio. Blikvanger hierbij, naast de lokale bands, is het Zweedse Scraps of Tape, dat een exclusief Belgisch concert geeft ten voordele van Scorpio. En ook het Scorpio-labo in het kunstencentrum Stuk is als onderdeel van het Stuk-eindfeest een absolute aanrader.

Maar er is meer. Op de symbolische datum 10/6 zijn alle sympathisanten van de welbekende frequentie 106 FM welkom op het Scorpio-buffet in restaurant Rossi in Leuven, waarvan de opbrengst integraal naar Scorpio gaat. Op de Scorpio-veiling worden verschillende objecten ten voordele van Scorpio te koop aangeboden op ebay. Onder meer Rudy Trouvé en striptekenaars Kim Duchateau en Bart Schoofs leveren elk een origineel werk. Opmerkelijk is ook dat de zender een aantal uren radio veilt: de vier hoogste bieders zullen in de maand juni elk een uur naar believen radio kunnen maken op 106 FM. En tot slot houdt Radio Scorpio een eigenzinnige Scorpio-tombola; de prijsuitreiking is voorzien op het Scorpio-labo.

Wie Scorpio zonder meer financieel wil steunen kan een overschrijving doen op
001-0793790-18 met vermelding ‘Benefiet’. Vanaf dertig euro krijgen de schenkers een fiscaal attest; gulle schenkers krijgen vanaf honderd euro een Scorpio-T-shirt cadeau.

Programma

Maandag 19 mei: Benefietoptredens
Dick Black, Homer en Scraps of Tape
Club Der Machine, Naamsestraat 34, Leuven
Donderdag 22 mei: Scorpio-labo
The Sedan Vault, Soon en Aschka
Labozaal, Stuk, Naamsestraat 96, Leuven
Dinsdag 10 juni: Scorpio-buffet
Italiaans buffet incl.glas wijn, met Scorpio-muziek
Restaurant Rossi (Slow Food), Standockstraat 2, Leuven
(straatje tussen Hogeschoolplein en Naamsestraat)
Zaterdag 14 juni: Captain Jamaica to the Rescue
Reggae-fuif
Club Der Machine, Naamsestraat 34, Leuven
Doorlopend
Scorpio-tombola (uitreiking op het Scorpio-labo) en Scorpio-veiling

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.