Categorieën
Links - publicaties Lopende zaken

Dichtersenquête

Adriaan Krabbendam organiseert een grootse enquête voor dichters waar wij graag aan meewerken.

Misschien geraken we zo wel ’s van onze talloze vermaledijde vooroordelen af.
Dat dichters eigenlijk gerateerde wielrenners zijn, bv, die in hun dromen dag aan dag euh Fred blijven zeggen tegen de interviewer terwijl er een blonde schoonheid of twee hun het zweet van de overwinning afveegt.

Of dat dichters nooit naar de film of het theater gaan omdat ondertussen iemand hen de eeuwigdurende verzen uit hun versleutelde bestanden zou kunnen komen loswrikken en toeeigenen, je weet maar nooit met al dat internet.

Als u ook zo’n dichtersvooroordeel hebt, laat het ajb hieronder als reactie achter, dan kunnen we straks misschien de dichtersemancipatiebeweging een nieuw elan bezorgen of alleszins al een dichtersvooroordelencollectie of dichteressenvooroordelenbloemlezing samenstellen. Zolang het maar dichtersidentiteitbevorderlijk is!

In ieder geval, we vinden zo’n enquête alvast een stap in de goede richting, & een eendere afgrond wacht ons allen. En ook: het is ’s wat anders dan al die winkelketens die onze neuskeutels willen ontleden teneinde ons kleenexen naar eigen geurvoorkeur & op neusmaat te bezorgen. Bovendien en dat is misschien wel het voornaamste:je kan er mits enige rake antwoorden een bundel of vijf mee winnen.

Adriaan’s Groote Dichters Enquete vind je ook op PK-LP en op zijn eigen site, www.bellettrie.nl of je kan hem hieronder dl’en in Word formaat

Vragen aan dichters (doc-bestand)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.