Categorieën
Links - publicaties Lopende zaken

Han van der Vegt kersvers kesselpoet

exorbitans.jpg

Vervoegen ons vandaag in het rijtje Illustere Namen der KesselPoets*:

  • het vanuit Arnhem zich alom uitzaaiende taalvirus, de virtuoos die ons het science fiction epos ‘Exorbitans’ en recentelijk nog het zinderende ‘De Paladijnen’ schonk: Han van der Vegt.
    Eerstdaags zou ook zijn website af geraken, dat scheelt als je naar hem moet linken. Han zet zijn aanwezigheid bij het POETRY KESSEL-LO POEZIE** gebeuren fors in met een vers getiteld ‘karbonkel’. Han daarover: “Dit is vervolg op het versje dat achter op Pilonder stond. Het is nog nooit ergens gepubliceerd.”
  • om de rijke traditie van het nepotisme in de Vlaamsche letteren in ere te houden bij de oversteek daarvan naar het ruime sop der codeersels, is ook tot ons toegetreden, piepjong maar al even koppig als haar ‘ouwe’: kesselfotografe Charlotte Vekemans (15). Zij capteerde voor ons het wuivende lila van de boompjes in bloei in de Kortrijkse straat, hier, kijk daar, ginds beneden, kijk nou toch…

* KesselPoet is een eretitel die je verkrijgen kan door extra-kesselse verdienste (een ruim begrip) óf door het succesvol inzenden van 3 stuks codeersels naar dv@vilt.net ( gedichten, proza, video, audio, foto, geklieder, eender wat als het maar op een blog kan). KesselPoets mogen ook ongelimiteerd posten als auteur op de PK-LP code-wasserette, een internationaal gebeuren dat vooralsnog zijns gelijke niet kent, nergens. KesselPoet rijmt op ‘zoet’. Als een KesselPoet een mindere dag heeft, wordt ie ook wel ’s Pekelpee genoemd (naar de afkorting PK-LP).

** Kessel-Lo is het Centrum van het Gekende Universum. Om één of andere duistere reden is in de afgelegen gebieden zoals Brussel en Amsterdam, haar deelgemeente Leuven beter bekend onder het alom tijdloos wegkwijnende talent.

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.