Categorieën
gedicht van de dag Grafiek LAIS LAÏS 0 lyriek P'Tix

BGW-BHC


BGW
BGW invoer
BGX
BGY
BGZ invoer
BGZ potloodstaat
BGZ
BGb (anomalie in de kalender opstart, ’t was warm)
BGc invoer
BGc
BGc audio

BGd invoer
BGd
BGe invoer
BGe potloodstaat
BGe
BGf invoer
BGf
BHA invoer – vanaf hier is de NKdeE tijdrekening voorbij haar init fase en is ze dus geldig (‘valid’), congruent met de pas op BHE vastgelegde regels.
de NKdeE heeft een eigen tijdrekening nodig om er geen bestaande te moeten kiezen, dat zou afbreuk doen aan het principe van de universele toepasbaarheid.

NKdeE programma’s komen altijd zo tot stand: een idee voor een programma wordt gedurende enige tijd gebruikt alsof het al bestond tot het ‘zichzelf vindt’. het Ockham scheermes zorgt op simplistische wijze voor de nodige economie in de regels code: hoe minder algoritmische stappen, hoe beter. elke coderegel is dan ook onverbiddelijk: niet vierkantige invoer is bv geen geldige P’TiX invoer.

in die zin doen de NKdeE programma’s net hetzelfde als de andere programma’s die onze levens bepalen: je mag alles anders doen, maar dan telt het niet voor het programma.

Catch 22, de upgrade. niet meer Heller, maar Helst. als er iets gebeurt in de kosmos, gebeurt het overal, tegelijk. als de hel losbarst, doet ze dat helemaal en overal. er bestaan altijd net iets meer losbarstende hellen dan zwevende hemels, blijkbaar.
misschien is het dat wel wat de boel draaiende houdt, het kan de grondtoon van het universum verklaren, die van de rouw.
BHA potloodstaat
BHA
BHA dizain

in de knak van het knikken der knieën
in de blak aperte verslagenheid
in de kuip van het smeken en kruipen
besmeurende met zijn lafhartigheid
de rotte gang van eigen vuiligheid,
is het streep in het krijt van de kosmos.
van leven en sneven komt het pas los
als het zich offert en sterft voor ‘LAIS’.
al dat is geweef en het is de klos:
wat geldt voor wat is, geldt ook voor LAIS.

(geschreven in potlood op hout, transcriptie en correctie dv@NKdeE.BHF)

BHB invoer
BHB
BHC invoer
BHC audio
OVER P’TiX

P’TiX is een artisanaal grafisch programma waarbij gebruikers (‘kunstenaars’) per dag minstens één verhalende potloodtekening in vierkant formaat maken van één van de 52 invoervlekken in inkt en bister.

de uitvoer kan worden gebruikt voor educatieve doeleinden en is gratis beschikbaar.

de tekeningen zijn gegarandeerd 100% handmatig, de computer wordt alleen gebruikt voor het scannen en inkleuren, zonder wijzigingen in de oorspronkelijke tekening1als ‘watermerk’ om de authenticiteit te garanderen werden de door een defect in de scanner veroorzaakte ‘strepen’ in het bewerkingsproces behouden..

de uitvoer kan ook worden gebruikt om Deep Learning-modellen optimaal te trainen in de tekenkunst, zodat uiteindelijk iedereen zijn eigen visuele taal en grafische stijl zou kunnen ontwikkelen op manieren die voorheen ondenkbaar waren.

downloadbare sets van de tekeningen zijn in voorbereiding.

P’TiX moedigt, als creatieve tekenmethode, het maken van fouten en het leren daarvan aan 2in het tekenen, net als in de (geïmproviseerde) muziek, bestaan er geen fouten. als je een ‘fout’ maakt herhaal je die gewoon tot het een nieuwe regel is, er schuilt een lichte vorm van rebellie in de code van de routine, waardoor het een bron van eindeloos tekenplezier en meteen ook een therapeutische uitlaatklep is en kan zijn.

Vanaf CHd (30 augustus 2023) werkt het P’TiX programma als abstraherende ‘aquarellenfabriek‘. Elke tekening op basis van een vlek wordt de volgende dag ingekleurd met waterverf en op de derde dag bijgewerkt met Oost-Indische inkt. De brute inkleuring wordt gebruikt in het Collage 2.0 programma.

NKdeE 2023 – copyright:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

Translated with DeepL – rev. dv-ChatGPT@CEB

P’TiX invoer TABEL

Klik op het PI-cijfer om de invoer met hun uitvoer tot nog toe te bekijken:

12345678
910111213141516
1718192021222324
2526272829303132
3334353637383940
4142434445464748
49505152

blader invers chronologisch door alle P’TiX uitvoer

P’TiX INDEX

rev. ChatGPT-dv@CEC

Noten[+]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.